агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Спирка в Слатина е предотвратила смърт при наводнението

Спирка в село Слатина се оказва последната преграда пред бедствието. Ако не е била тя, местните разказват, че приливните вълни са щели да вземат жертви.

seo-blog7

Домът на Румяна е един от най-пострадалите, комисията по описване на щетите не успя да влезе вътре, тъй като всичко е потънало в кал.

“Вътре всичко е вода, тиня, пясък, няма врата, прозорец, всичко е строшено и е на пепел. Е какво ще направим с тази половин заплата да питам , като имате предвид, че нямаме нищо. С тези триста лева къде ще изградим двор?”, пита Румяна пред Bulgaria ON AIR.

В Богдан хората сторят нови диги, а кошмарът от петък не може да се забрави.

“Една вълна, втора вълна, от 112 казаха пак да се обадим, благодарим на военните, че ни изкараха. До днес никой не ни потърси за нищо”, споделя Стоянка Шопова от Богдан.

В Каравелово са готови да си платят само и само да получат помощ за разчистването с тежка техника.

“Искам да помоля хора с тежка техника, само с човешка сила не можем да се справим. За съжаление институциите или не смогват, или не разполагат с такава, молим дори срещу заплащане да дойде тежка техника”, призова Нова Георгиева от Каравелово.

гръцки преводач Добрич

Вижте повече във видеото

Източник:

Вижте още:  Близо 80% от българите покриват трудно ежедневните си разходи