агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кои са най-изгодните 3-годишни депозити?

Кои са най-изгодните 3-годишни депозити?
(Статията е обновена към 13.04.2022г.)

seo-blog7

В началото на 2021 г. няколко големи банки спряха да предлагат стандартни срочни депозити както за физически, така и за юридически лица. Причината за това е, че фирми и домакинства акумулираха средства в банките по-бързо, отколкото се възползваха от кредити. Въпреки, че през последните години голяма част от тези продукти често бяха с лихви около нулата, гражданите все още продължават да ги предпочитат най-вече заради държавната гаранция – сигурност. 

В ТЕМАТА:

Ако тенденцията се запази, възможностите за депозиране ще бъдат все по-малко и при все по-неизгодни условия.

В тази ситуация повдигаме въпроса има ли все още депозити, които да предлагат лихва различна от 0 и кои са те?

Отговорът е Да, дългосрочните депозити.

Естествено, че колкото по-дългосрочен е даден продукт, толкова по-добра доходност носи. Макар и лихвите по депозити отдавна да не са особено атрактивни, все още има банки, които се стараят да запазят същността на тези продукти. Те предлагат относително приемливи лихви от днешна гледна точка и невисоки, изисквания за минимална сума за откриване на депозита. Проучване показва, че при дългосрочните депозити при определени банки с 3-годишен срок, все още имат стойности по лихвата, които варират между 0.50 % и достигат до 1.30 %.

Ето кои са те, според нашата класация:КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА
за Депозит

*08.12.21 г. – Промените, които са установени в началото на декември, засега са при една банка. Банката, при която има понижение на лихвите по депозити е, Интернешънъл Асет Банк, като промените са за депозити в EUR и USD валути и така – лихвените проценти се понижават от 1 % на 0.70 %.

Вижте още:  БНБ ще издава лицензи само по инструкция на ЕЦБ

*11.01.2022 г. – Макар и повечето банки да понижават лихвите по депозити и да преустановяват този продукт от предлагане, бяха установени промени при една от банките, като за изненада имаме увеличение по лихвените проценти. Промените са при Ти Би Ай Депозит “Привилегия” във валути BGN и EUR, като повишението е от 1 % на 1.20 %. Така банката все още остава лидер в нашата класация. 

гръцки преводач Добрич

*03.02.2022 г.  –  Февруари идва с ново понижение при лихвите по депозити като промените са при банките Ти Би Ай и БНП Париба. Така лихвените проценти при срочния депозит “Привилегия” за USD валута се понижава с 0.35 % или от 0.80 % на 0.45 %. Понижение на лихвите също са установени при срочните депозити на БНП Париба, така лихвите се понижават от 0.65 % на 0.45 %.

*Към 23.03.2022 г. са установени промени при една от банките, която застава начело в класацията, поради нов продукт, който предлага лихва над 1.00 % за 36-месечен срок.

*Към 13.04.2022 г. установените промени са изненадващи, тъй като една от банките повишава лихвите за дългосрочни депозити. Депозит “Привилегия” на банка Ти Би Ай повишава лихвата с 0.10 % и така тя става 1.30 % за депозити в BGN и EUR. Повишение от 0.45 % на 0.65 % има и за депозитите в USD. Банката отново се нарежда начело в нашата класация.

* Не е препоръка за депозиране или не!

Пример с 3-годишен депозит с лихва около 1%:

• При размер на депозита 10 000 лв., в края на периода размерът на лихвата ще е около 300 лв.;
• При размер на депозита 100 000 лв., лихвата ще е 3 000 лв. 
• При размер на депозита 500 000 лв., лихвата в края на периода ще достигне 15 000 лв.

Вижте още:  Кризата се задълбочава – решение ли е златото?

Кликни СРАВНИ, а MoitePari студент ще награди

Взаимните фондове като възможност в кризата

Структуриран депозит – това ли ще е новият банков депозитИзточник: