агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Компас Инвест предлага инвестиция във фонд „убежище от инфлацията“, без изискване за минимална сума


Управляващо дружество Компас Инвест промени  инвестиционната структура на един от фондовете си – ДФ Компас Фъндс Селект-21, с цел да отговори на нуждата на българите от балансиран инвестиционен фонд, който да защитава средствата им от негативни икономически явления и инфлация. В исторически план, симулирано* за 10 години назад, новото разпределение на инвестициите носи малко над 10% доходност годишно, при умерен риск, и е подходящо за балансираните инвеститори, които искат да пренасочат средствата си от депозити в банките в по-доходоносни инструменти. 

seo-blog7

„Промяната на инвестиционният фокус е в отговор на нуждата от финансов инструмент, който да се противопоставя на темпа на инфлацията, от една страна; и от друга страна – да предлага умерено ниво на риск, за да бъде алтернатива за средствата от прекратените неизгодни за хората депозити в банките“, коментира Изпълнителния директор на дружеството Ивайло Ангарски. „Инвестиционната стратегия на фонда цели да предложи балансирана експозиция към акции и облигации чрез борсово търгувани фондове и други колективни инвестиционни схеми“, допълни той.

ДФ Компас Фъндс Селект-21 инвестира в най-големите и ликвидни борсово търгувани фондове (ETFs), които следват движенията на водещите индекси в САЩ и Европа на пазара на акции и облигации. Фондът дава лесна и удобна за хората възможност да инвестират в широко диверсифициран портфейл не само от гледна точка на класове активи, но и откъм географска експозиция и индустрии при по-ниски разходи. Чрез покупка на дялове в ДФ Компас Фъндс Селект-21 инвеститорите закупуват част от един общ балансиран портфейл, който дава  експозиция към над 600 водещи световни компании от всички сектори на глобалната икономика, както и към над 2000 позиции в облигации с предимно инвестиционен кредитен рейтинг. По този начин притежателите на дялове от фонда получават достъп до глобалните финансови пазари при умерен риск и разходи. 

Вижте още:  Държавният дълг прехвърли 25% от БВП

Основна цел на Договорният фонд на Компас Инвест е да търси баланс между съхранение на стойността на спестяванията и потенциала за добра доходност, като предложи на своите клиенти по-добра възвръщаемост от депозити и други нискорискови колективни инвестиционни схеми. Професионален екип от фонд мениджъри управлява ДФ Компас Фъндс Селект-21 при постоянен мониторинг и управление на риска, като портфолиото на фонда  се ребалансира периодично с цел  да поддържа определеното съотношение  между раличните класове активи.

ДФ Компас Фъндс Селект-21 има ниски разходи за покупка в размер на до 1%, които са включени в обявяваните цени за покупка на дялове, няма такси за инвеститора при обратно изкупуване, а печалбата от фонда не се облага с данъци. Покупка на дялове в ДФ Компас Фъндс Селект-21 може да се направи и дистанционно без да се налага да се посещава офис, като управляващото дружество не  поставя изискване за минимална сума за инвестиция.

Управляващо дружество Компас Инвест е едно от водещите независими управляващи дружества в страната. Притежава пълен лиценз от Комисията за финансов надзор /КФН/ за извършване на дейност като управляващо дружество от 2007 г. Компас Инвест АД управлява над 140 млн. лева, инвестирани в 7 договорни фонда с различни инвестиционни стратегии и толерантност към риска, както и в диверсифицирани индивидуални клиентски портфейли от ценни книжа на международните капиталови пазари. УД Компас Инвест е отличавано многократно  с престижни национални и международни инвестиционни награди, сред които „Най-добра инвестиционна компания“ на World Finance за 2018 и 2020 година; „Най-добро управляващо дружество“ за 2018 на Wealth&Finance Alternative Investment Awards,  за 2020/21 на Corporate Live Wire Global Awards и на Acquisition International Worldwide Finance Awards. Управляваните от Компас Инвест договорни фондове последните 3 години оглавяват и заемат челни позиции в националните класации на взаимни фондове, а флагманът на дружеството – високодоходният договорен фонд Компас Глобъл Трендс е отличен за „Най-добър технологичен фонд от създаването му“ от Worldwide Finance Award 2020 и за „Най-добър фонд“ от Wealth&Finance Alternative Investment Awards 2018. Той оглавява класациите по доходност на българския пазар за 2020 година. Договорният фонд  Компас Фъндс Селект-21 е номер 1 по доходност за 2020 година в категорията „Смесени балансирани фондове“  на в. Капитал и е на челно място в същата категория в класацията на  „Моите пари“ за 2021 година.

Вижте още:  Класация на MoitePari.bg на взаимните фондове на българския пазар за 2021 година

*Симулираните резултати са на база данни от Refinitiv Eikon.

За запитване за инвестиция в ДФ Компас Фъндс Селект-21:
[email protected]
02 439 01 33
www.compasss-invest.eu

гръцки преводач Добрич

Източник: