агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Коцето не може да пее и да говори! (Лияна разкри колко сериозно е положението)

 Фолкпевецът Константин временно прекъсва музикалната си кариера! Изпълнителят от години има проблем с гласните струни, преживя две операции и в момента положението отново е тежко, научи HotArena.

seo-blog7

„Искам официално да се извиня, защото знам, че ме очаквахте в клубовете из цяла България, но до 12 октомври няма да мога да участвам никъде. Моят професор ми каза, че ако продължа да пея, крещя и викам по кръчмите, ще трябва да легна трети път за операция. 3атова в момента спазвам хигиена на гласа, правя ултразвук и инхалации и се надявам всичко да мине. Господ да е с мен, всичко да бъде наред”, сподели емоционално Константин, като това му е последното публично говорене през последните дни. Тъй като не може да говори и пази гласа си, „България Днес” потърси за коментар не него, а братовчедка му – фолкпевицата Лияна.

“Коцко физически е добре, но е притеснен, защото най-важниятг инструмент в тялото му е пострадал, а именно гласът”, сподели пред вестника Лияна. По думите й в момента двамата комуникират само чрез съобщения, за- щото лекарите категорично забраняват на Коцето да говори.

„На този етап Константин не трябва изобщо да натоварва гласните си струни, защото в противен случай ще се стигне до трета операция. Затова Коце не говори с никого в момента, а ако има нещо важно – пише съобщения”, споделя красавицата.

Лияна разкри, че знаменитият й братовчед спазва всички препоръки на лekapume за да заздрави гласа си, тъй като в събота ще вземе участие в дългоочаквания юбилеен концерт на ромската перла Софи Маринова.

Вижте още:  Калин Терзийски за присъдата си: Осъдиха ме, обиден съм!

„Коцето отмени голяма част от ангажиментите си, но ще се завърне за концерта на Софи Маринова”, споделя Лияна, която се надява колегата й да се възстанови възможно най-скоро.

„Публиката го иска, а той не може да отказва и поради това е мотивиран да се оправи по-бързо. Коцко се опитва да усмихне хората навсякъде, но понякога здравето е по-важно. Много е тъжно, че хората обвиняват изпълни- телите, когато понякога си спестяват  живото пеене в заведения. Но трябва да разберат, че постоянното надвикване с публиката, цигареният дим u целият прах изобщо не благоприятстват гласа на един изпълнител”, заключи Лияна. При първите проблеми с гласа Константин решил, че става въпрос за обикновено прегракване, и се лекувал с чай и лекарства. Но след като не помогнали, осъзнал, че положението е сериозно. След втората операция певецът не можеше да говори около седмица. Когато приятелите му звъняха да го чуят, Коцето не вдигаше телефона си, а пишеше есемеси. Беше принуден да промени и хранителните си навици, като приемаше единствено супи и пюрета. Налага се операция. Десет години по-късно проблемът пак се появява.

„През 2013 година беше втората интервенция, която ми правят на гласните струни. Пълната упойка е най- ужасното нещо! Като се събуждаш, не знаеш от кой свят идваш. След първата операция трудно се събудих и мислех, че след 10 години всичко ще е по-различно и по-леко ще го понеса. За съжаление, беше още по-тежко. Като отворих очи, лекарите ми викаха: „Дишай!, но дробовете ми бяха пълни с някаква течност и аз се давех. Не можех да си взема въздух. В този момент усещах как умирам“, разказа изпълнителят, който с ужас си спомня за преживяването.

гръцки преводач Добрич

Източник:

Вижте още:  Бони спести 1 милион лева от бакшиши