агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кремъл отново заговори, че може да постигне целите си в Украйна чрез преговори

Русия заяви, че целите на нейната “специална военна операция” в Украйна са непроменени, но че те могат да бъдат постигнати чрез преговори. 

“Посоката не се е променила, специалната военни операция продължава, тя продължава, за да можем да постигнем целите си”, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. “Въпреки това ние многократно повторихме, че оставаме отворени за преговори, за да постигнем нашите цели”, допълни той, цитиран от БТА.

Руският президент Владимир Путин произнесе днес реч пред азиатски лидери в Астана, като се възползва от случая да застъпи една от тезит…

Коментарите на Песков за руския вестник “Известия” бяха поредните за тази седмица, в които се подчертава, че Москва е отворена за преговори – промяна в тона, която последва поредица от унизителни поражения за руските сили в хода на войната в Украйна, която наближава края на осмия си месец, отбеляза Ройтерс. Въпреки че Русия и преди е заявявала, че е готова да преговаря, многократното споменаване през тази седмица на възможността за диалог звучат удивително.

Министърът на външните работи Сергей Лавров заяви във вторник, че Москва е отворена за разговори със Запада, но САЩ отхвърлиха изявлението като „позиране”. Лавров се върна към въпроса днес, като каза пред „Известия“: “Няма да тичаме след никого. Ако има конкретни сериозни предложения, ние сме готови да ги разгледаме”. Той добави: “Когато получим някакъв сигнал, ще сме готови да го разгледаме.”

Украинският президент Володимир Зеленски изключи възможността да разговаря с президента Владимир Путин, след като Русия провъзгласи анексирането на четири украински региона миналия месец и изсипа дъжд от ракети по украински градове тази седмица след нападението срещу жизненоважен мост между Русия и анексирания Крим.

Вижте още:  Нидерландия изпраща на България два изтребителя F-35 заради Украйна

Още за случващото се в Украйна – четете тук

87% от украинците са против това Киев да прави компромис и да отстъпи свои територии в полза на Русия, за да може войната да приключи. …

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Путин: Светът става многополюсен и Азия играе ключова роля в него

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 14.10. – ПАСЕ обяви Русия за терористична държава

Испания отпуска 3 млрд. евро на домакинствата заради високите сметки

Испания изпраща ПВО системи на Украйна

Куп западни държави обещаха нови оръжия на Украйна – ето какви (ВИДЕО)

НАТО увеличава запасите от оръжия и силите в източната част на блока

Русия и Украйна размениха по 20 пленници

Поражения в Белгород: Самообстреляха ли се руснаците? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Борел: Ядрена атака срещу Украйна няма да доведе до ответен ядрен отговор

Русия привика посланиците на 3 страни, иска да я включат в разследването за “Северен поток”

Източник: