агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кулеба: Украйна иска да има запазено място в ЕС

Украйна иска да има запазено място в Европейския съюз, заяви външният министър на страната Дмитро Кулеба по време на посещението си в Берлин.

seo-blog7

“Не става въпрос за възможно най-бързото членство на Украйна в ЕС. Но това, което е много важно за нас, е това място да бъде запазено за Украйна”, каза той пред германската телевизия ARD.

Външният министър вече заяви позицията си, че ако страната му не получи статут на кандидат на ЕС, това ще означава, че “Европа се опитва да ни измами”.

В началото на април ЕС отвори т. нар. “бърза писта” за приемане на страната в блока, но то трябва да бъде одобрено от всички членки. Засега Австрия отказва да застане на страната на Киев за евроинтеграцията на Украйна.

Украйна очаква да получи статут на кандидат за членство в ЕС през лятото на 2022 г. Отказът ще означава, че Европа се опитва да я измам…

Преди дни, в речта си на Конференцията за бъдещето на ЕС, френският президент Еманюел Макрон намекна, че приемането на Украйна в блока ще бъде труден и дълъг процес и ЕС не трябва да занижава критериите си. Той заговори за по-широка европейска общност, която да включи Киев и Лондон.

гръцки преводач Добрич

По време на визитата си в германската столица Дмитро Кулеба призова за още по-строги санкции срещу Русия и за незабавен отговор на недостига на храна в страната заради войната, започната от Москва.

Кулеба поздрави Германия, че е поела водеща роля в подкрепа на Украйна след първоначалното напрежение в отношенията между Берлин и Киев. Пред ARD той заяви, че са настъпили “положителни промени”, след като Германия реши да достави тежки оръжия на страната му и подкрепи предложеното от ЕС ембарго върху руския петрол след натиск от страна на съюзниците си.

Вижте още:  Испания спасява Европа от зависимостта й от руски газ?

Източник: