агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Кризата с газа била зад гърба ни, имало количества за 14 месеца

Кризата с газа била зад гърба ни, имало количества за 14 месеца

seo-blog7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Можем да кажем, че кризата с газа е зад гърба ни, коментира пред Нова тв министърът на икономиката и индустрията в служебния кабинет Никола Стоянов. Той добави, че през следващите 12-14 месеца България е обезпечена. Цените са ясни, а бизнесът може да работи спокойно.

Още по темата

13 окт 2022 17:30

8

гръцки преводач Добрич

9 окт 2022 12:02

73

„Ситуацията е изключително динамична. Ако преди два месеца ме бяхте попитали дали очаквам такъв позитивен сценарии – щях да кажа „не”. Да, ако войната ескалира, може да се случи всичко, но сега имаме дългосрочен договор с Азербайджан, към него можем да добавим и такива за LNG и тръбен газ”, добави той.

Относно рокадите в Министерството на икономиката Стоянов беше категоричен, че не е уволнявал на ангро или анблок.

„Навсякъде съм взимал мерки, където виждам, че нещата не вървят добре. Нито един човек не съм освободил, който е избран с конкурс и има мандат”, уточни той.

По думите му е порочна практика нов министър да сменя ръководството на държавни дружества, затова се готвели промени в правилника. „За осем месеца не беше пуснат нито един конкурс. Аз за два месеца пуснах всички конкурси навсякъде”, обясни той, като посочи, че желанието му е да има прозрачност в назначенията.
 

Източник:

Вижте още:  Велев: Да няма таван на компенсациите за тока