агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Маркет линкс: Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание

Шест партии влизат в 48-ото Народно събрание. Това показват данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и “Маркет линкс”, проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

seo-blog7

Според изследването ГЕРБ-СДС са първа политическа сила. Те събират 22,4% от заявилите, че ще гласуват.

“Продължаваме промяната” са на втора позиция с 19,1% подкрепа. Следват ги ДПС с 11,5%. БСП събира 10,9 на сто подкрепа. “Възраждане” е на пето място – с 8,4 процента. С десета по-малко е резултатът на “Демократична България” – 8,3 на сто. Това са нагласите сред гласуващите.

Според допитването под прага за влизане в 48-ото Народно събрание, но близо до границата е “Български възход” – с 3,9%, “Има такъв народ” събира 2,8 на сто.

Не малък е процентът на тези, които все още не са решили за кого ще гласуват. А ето каква е и мобилизацията за изборите.

Ако в неделя има избори 49% заявяват, че със сигурност ще гласуват, колебаят се 14 на сто. 13% със сигурност няма да упражнят правото си на вот.

————————————————

гръцки преводач Добрич

Проучването е финансирано и реализирано от bTV и “Маркет линкс”, проведено сред 1020 пълнолетни граждани в периода 30 юли–5 август по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


 

Източник:

Вижте още:  Баба занесе мъртво бебе на 3 месеца в Спешното в Козлодуй