агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Михаил Байков: Няма вероятност с КЕВР да постигнем консенсус

Няма вероятност с КЕВР да постигнем някакъв консенсус, каза директорът на Младежкия театър Михаил Байков по повод желанието на Комисията за енергийно и водно регулиране да получи безвъзмездно помещение, което е собственост на театъра, предаде репортер на БГНЕС.

seo-blog7

Байков заяви това по време на мирния протест, който ръководството организира пред сградата на Младежки театър „Николай Бинев“, и който участие взеха представители на театралната гилдия от други столични театри. На място дойде и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

„Нашите искания са да направим всичко възможно да запазим едно помещение, което е собственост на Младежки театър, за което Младежки театър има акт за държавна собственост и за което има желание да ни бъде безвъзмездно отнето. Събираме се днес и хората, които са зад мен, днес са тук, за да докажем, че няма възможност, по която някой да обяви с административни цели и начини, че едно помещение е с отпаднала необходимост, да го преактува и да го вземе, за да го ползва за свои неща“, категоричен е той.

По думите на директора, Младежки театър е собственик на това помещение и ръководството ясно е заявило за какво иска да го използва. Байков заяви, че Младежки театър няма никакви намерения да го отдава под наем, „първо, защото това е невъзможно и, второ, защото имаме съвършено други намерения на това пространство“.

„Нашите намерения са да създадем куклена сцена, което аз съм заявил още при подаването на своите документи и своята кандидатура за директор на Младежки театър в Министерството на културата през месец ноември, защитил съм тази теза през месец април и сега остава да я реализираме“, каза Байков.

Вижте още:  Радев за решението на НС за Украйна: Опасна стъпка, въвличане във война

Той подчерта, че е вярно, че с министъра на културата Атанас Атанасов са провели среща преди две седмици, която е продължила над два часа. „Това, което тогава обаче се разбрахме е, че той има необходимостта да погледне тази ситуация от всички възможни страни, да се запознае с всички гледни точки. Явно се е запознал вече, след като становището, което изрази миналата седмица, е в подкрепа на Младежки театър, така че силно се надявам и разчитам да застане, първо, зад Младежки театър, второ, да напише необходимото становище, което да изпрати до МРРБ и, трето, МРРБ да се сезира и да отговори на КЕВР, че не им дава помещението“, каза още Байков.

Източник:

гръцки преводач Добрич