агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Нора Нова оставя милион на племенницата си

Ахинора Куманова, по-позната на широката публика с псевдонима си Нора Нова, почина преди дни, узна HotArena.

seo-blog7

Певицата е починала на 9 февруари на 93-годишна възраст.

  

Тъжната новина бе съобщена от нейни приятели, които публикуваха свои спомени със знаменитата изпълнителка.

„Загубих любимата си съседка и приятелка Нора Нова… Освен ексцентрична звезда, тя беше и слънчев лъч, идващ от Мюнхен, за да освети пътя и моя и на всички, току- що излизащи от социализма. От първите дни на демокрацията, до почти последния и миг, ние бяхме и останахме приятели. Щастлив съм, че последния й рожден ден на 8 май 2021 година направих аз, в нейна чест в дома ми. Нека почива в мир и да свети отгоре ни, както винаги го е правила“, написа Евгени Минчев в профила си във Фейсбук.

Куманова е родена в семейството на баща дипломат и майка оперна певица. Част от детството си прекарва в Берлин, където баща ѝ е посланик по времето на цар Борис III. По време на Втората световна война с баща си и сестра си се завръщат в България. С настъпването на комунизма чичо ѝ е убит от Народния съд, а баща ѝ лежи два пъти в лагера Белене.

Трудният житейски път на певицата продължава и по-късно, когато по време на Унгарските събития лежи в затвора, а впоследствие бива насилствено разведена от първия си съпруг.

Като певица Нора Нова става известна с песента си „ЦУМ, ЦУМ, ЦУМ“, която освен в България е записана и в Румъния от лейбъла Electrecord.

гръцки преводач Добрич

Въпреки че не представлява страната ни, а Федерална република Германия, тя е първата родна изпълнителка, пяла на конкурса Евровизия. Това се случва през 1964 г., когато тя се явява с песента Man gewöhnt sich so schnell an das Schöne. Нора Нова и до ден-днешен държи рекорда за музикална творба с най-дълго име на конкурса.

Вижте още:  Луков прибра гаджето в Саудитска Арабия

Певицата, за съжаление, не успява да се класира на предна позиция. По-късно пък оригиналният запис на песента й е изгубен при пожар в студиата на Датската телевизия. Въпреки това аудио запис оцелява и може да се слуша онлайн.

Приживе певицата продаде огромния си апартамент в столицата за 500 000 евро. Парите от продажбата ще отидат при единствената й наследничка – племенницата й, която живее в Германия. Тя е дъщеря на по-голямата й сестра Илка, пише Галерия.

Източник: