агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

ООН осъди с огромно мнозинство руската анексия на четири области в Украйна

Общото събрание одобри резолюцията със 143 гласа “за” и 5 “против”, но 35 държави, сред които Китай, Индия, Южна Африка и Пакистан, се въздържаха, въпреки големите дипломатически усилия на САЩ да потърсят по-ясно осъждане на Москва.

seo-blog7

Международните съюзници на Украйна, обещаха да доставят нова противовъздушна отбрана “колкото се може по-бързо”. Това стана ясно на сре…

Резолюцията “осъжда организирането от Руската федерация на т.нар. референдуми в международно признатите граници на Украйна” и “опита за незаконно анексиране” на четири региона, обявен миналия месец от президента Владимир Путин. В нея се призовават всички международни агенции да не признават обявените от Русия промени в границите и се настоява Москва “незабавно и безусловно да отмени” решенията си.

Посланикът на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд беше призовала всички държави да изпратят послание, че светът “няма да толерира завземането на земята на съсед със сила”. “Днес Русия нахлува в Украйна. Но утре това може да бъде друга нация, чиято територия е нарушена. Това може да сте вие. Вие може да сте следващите. Какво бихте очаквали от тази зала?”, каза тя.

Окончателният вот беше подобен на гласуването през март, когато Общото събрание осъди първоначалното нахлуване в Украйна. Този път обаче, имаше нови гласове срещу Москва. Бангладеш, Ирак и Сенегал – които през март се въздържаха, сега гласуваха за осъждане на Русия. Еритрея, една от най-затворените държави в света, премина от “не” към “въздържал се”, а Никарагуа, подложена на нарастващ международен натиск във връзка с правата на човека, премина от “въздържал се” към гласуване “не” заедно с Русия, Беларус, Северна Корея и Сирия.

Вижте още:  Зеленски предлага удължаване на военното положение в Украйна

С неутрален вот – “въздържал се”, гласуваха Алжир, Армения, Боливия, Бурунди, Централно-африканска република, Конго, Куба, Еритрея, Есватини (бивша Свазиленд), Етиопия, Гвинея, Хондурас, Индия, Казахстан, Киргизстан, Лаос, Лесото, Мали, Монголия, Мозамбик, Намибия, Пакистан, Южна Африка, Южен Судан, Шри Ланка, Судан, Таджикистан, Тайланд, Того, Уганда, Танзания, Узбекистан, Виетнам и Зимбабве. За разлика от Съвета за сигурност на ООН, където Русия има право на вето като постоянен член и вече се възползва от него, Кремъл не може да блокира подобна декларация в Общото събрание на световната организация. Въпреки това, резолюциите на Общото събрание имат незадължителен, декларативен характер.

гръцки преводач Добрич

Всички престъпления на руските военни се регистрират, за да може да бъдат привлечени под отговорност, тъй като военните престъпления ня…

“Южна Африка смята териториалната цялост на държавите и на Украйна за неприкосновена и отхвърля всички действия, които подкопават целите и принципите на Устава на ООН и международното право”, заяви представителят на Южна Африка Мату Джойни. “Въздържахме се по резолюцията, защото вярваме, че целта на тази асамблея в съответствие с нейния мандат трябва винаги да бъде да допринася за конструктивен резултат, способстващ за създаването на устойчив мир в Украйна”, каза тя.

Западните сили твърдят, че Русия не се интересува истински от мир, за което свидетелстват смъртоносните удари срещу цивилни граждани в Киев и Западна Украйна. Пратеникът на Индия, Ручира Камбодж, заяви, че “целият глобален юг е понесъл значителни съпътстващи щети” от войната и че в резолюцията не са разгледани “неотложни въпроси”.

Бангладеш, обяснявайки своя ход за осъждане на Русия, заяви, че международната общност трябва да се противопостави твърдо и на всеки опит на Израел да анексира окупираните палестински територии. “Ние сме твърдо убедени, че целите и принципите на Устава на ООН относно зачитането на суверенитета и териториалната цялост и мирното уреждане на всички спорове трябва да се спазват универсално за всички, навсякъде и при всякакви обстоятелства”, заяви посланикът на Бангладеш Мухаммад Абдул Мухит.

Вижте още:  ВИДЕО: Идва нов турски дрон. Идея: замразени руски активи да се дават на Украйна

Следете развитието на войната в Украйна тук

Станислав Богданов е един от руските войници, воювали на фронта в Украйна – за налагане с брутална сила на виждането на руския диктатор…

Източник: