агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Петко Салчев уверява: Няма източване на НЗОК

Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев заяви, че силният натиск върху интензивните отделения лека по-лека намалява, намалява  натискът върху болниците и той се надява, че здравната ни система ще се справи без чужда здравна помощ. Предварителното поставяне на условия за нужда от чуждестранна здравна помощ е правилна и ако се наложи, трябва да бъдат доставени апарати, които са необходими, каза шефът на НЗОК пред БНТ.

seo-blog7

Той увери, че финансите на болниците са в много добро състояние и няма източване на НЗОК. 

След като от Съюза на фармацевтите изказаха публично огорчението си от пренебрежението на здравните власти към тях през годините, с отв…

Проф. Салчев отбеляза, че НЗОК ще дофинансира болниците, за да могат да се справят с четвъртата ковид вълна. Проф. Петко Салчев не може да гарантира, че коронавирусът е използван като претекст, за да се искат повече пари от НЗОК. Контролът за това какво се извършва в лечебните заведения е в ръцете на НЗОК, но разпределението на средствата вътре в болниците са в ръцете на управителите, категоричен бе проф. Салчев. 

Той посочи, че до края на годината всички средства по бюджета на НЗОК ще бъдат предоставени на лечебните заведения. Салчев увери, че НЗОК ще се постарае да не връщат пари в бюджета, а да стигнат до специалистите, които осигуряват здравните грижи. За следващата година предстоят разговори с Министерство на финансите и с останалите партньори. Бюджетът на НЗОК за 2022 г. няма да бъде по-нисък от тази година, като проф. Петко Салчев не очаква да бъде и по-висок.

За отношенията между НЗОК и БЛС и напрежението, което възникна между тях проф. Петко Салчев заяви, че винаги е говорил добре с БЛС и никога не си е позволил да обиди някого от съсловните здравни организации. Той не знае дали вече някои иска оставката му, но май вече никои не я иска. Могат да ми искат оставката, ако не съм свършил нещо. Кое не съм свършил?, запита проф. Салчев.

гръцки преводач Добрич

Той настоя да разбере какви незаконосъобразни действия е извършил, за да му бъде поискана оставката. В заключение проф. Салчев посочи, че 8% е напълно достатъчно за здравната осигуровка и тя не трябва да бъде вдигана повече. 

Още: БЛС искат оставката на управителя на НЗОК

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Доц. Любомир Киров: Ковид зоните са огромен неуспех

Кой може да дарява реконвалесцентна плазма за лечение на COVID-19?

Спад в броя на новите случаи на COVID-19, намаляват и настанените в болници

Стойчо Кацаров: Засега нямаме нужда, поискахме помощ от Европа като застраховка

Губим битката с коронавируса, а парите за здраве от актуализирания бюджет свършват

България поиска от ЕС апарати за кислород и медици – ако се налага

Източник