агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба – 1 млн. лв.

Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение по отношение на Северна Македония, което е недвусмислено. От тук нататък никой политически лидер не би трябвало да се упражнява на каквато и да било рeторика по темата, заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на МС.

“С днешното решение задължаваме представителите на България в Комитета на постоянните представители и на Съвета “Общи въпроси” да не изразяват съгласие по предложенията до обсъждането им в НС. От тук нататък никой политик не може да каже, че правителството би направило едностранни действия. Решението за РСМ е на парламента”, допълни Петков.

Той обвини опозицията, че използва темата за РСМ за отклоняване на вниманието. И обяви, че ревизия в МРРБ е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лв. във връзка с незаконни строежи.

“Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и МРРБ трябва да представи днес този доклад. Тези 2,5 млрд. лв. трябва да бъдат платени през увеличеното на бюджета, поискано от МРРБ. 6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. за данъкоплатците, 3 стълба – 2 млн. лв. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. незаконни строежи. Това показва, че сме били прави през цялото време”, коментира премиерът.

гръцки преводач Добрич

И обяви, че борбата срещу мафията продължава.

“Не се хващайте на капаните, с които се опитват да отклонят общественото внимание. Следете кой какви пари, от вашите пари, иска да използва за незаконни строежи”, завърши Петков.
 

Източник:

Вижте още:  Семерджиев шофирал без книжка от 2005 г., тази от Швейцария - фалшива