агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Жертва на насилие в Европа е една от три жени

Жертва на насилие в Европа е една от три жени

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Една от всеки три жени в ЕС над 15 години е била жертва на физическо или сексуално насилие, а повече от половината жени от Европа са преживели сексуален тормоз.

Това каза ръководителят на бюрото на Фондация “Конрад Аденауер” в България Торстен Гайслер при откриването на конференция “Насилието в семейството и общността – превенция и правозащитни механизми”. Форумът е организиран от Национален клуб на жените към ПП „Демократи за силна България“, съвместно с Фондация “Конрад Аденауер” и се провежда в Гранд хотел, София.

Конференцията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите в Украйна. По думите на Гайслер в Германия около 80 процента от жертвите на домашно насилие са жени, предаде БТА.

Според новия закон в Германия домашно насилие е всяка една форма на насилие, която се случва в дома, независимо от взаимоотношенията между партньорите.

гръцки преводач Добрич

Ако има сигнал за насилие, в случай, че двамата партньори поддържат общо жилище, извършителят на насилието се извежда от дома, има забрана да се доближава до жертвата да посещава местата, в които жертвата ходи често, да се доближава до училището и детската градина на децата, да влиза в контакт с жертвата, включително по телефона.

Нарушаването на тези заповеди може да бъде наказано със затвор до 1 година. Германия е ратифицирала и Истанбулската конвенция. Конвенцията влиза в сила в страната от началото на 2018 година, като тя дава по-системен подход в борбата с насилието.

Източник:

Вижте още:  Гешев: Закриването на спецправосъдието е юридическа катастрофа