агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Подобреният интерфейс USB4 2.0 удвоява скоростта до 80 Gb/s


USB стандартът поддържа все по-високи скорости за съвместимите устройства
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчиците от експертната група USB Promoter Group обявиха актуализация на стандарта USB4 до версия 2.0, която се очаква да увеличи скоростта на трансфер на данни до 80 Gb/s през USB Type-C. Това е два пъти повече от производителността на първата версия, както и от честотната лента на Thunderbolt 4.

Експертите обещават също да актуализират спецификациите на USB Type-C и USB Power Delivery, за да увеличат пропускателната им способност. Публикуването на новите спецификации се очаква през есента, ориентировъчно през ноември.

„Традиционно, актуализираната USB4 спецификация удвоява честотната лента за пренос на данни, като внася повече функционалност в USB Type-C екосистемата. Най-облагодетелствани от това увеличение на скоростта ще бъдат дисплеи, устройства за съхранение и USB-базирани хъбове и докинг станции”, каза Брад Сондърс, председател на USB Promoter Group.

Новата спецификация ще бъде обратно съвместима със съществуващите USB Type-C пасивни кабели при 40 Gb/s и освен това ще може да работи с нови активни кабели до 80 Gb/s.

гръцки преводач Добрич

В същото време е декларирана поддръжка на USB 3.2 със скорости над 20 Gb/s, надстройки на DisplayPort и PCIe. В допълнение, спецификацията ще поддържа вече остарелите стандарти USB 2.0 и Thunderbolt 3.

В бъдеще работната група планира да въведе маркировки, които ще позволят на потребителите да намират по-лесно съвместими устройства и кабели. Първата версия на USB4 се появи по-рано на лаптопи с процесори AMD.

Източник:

Вижте още:  Топ-шефове напускат Twitter покрай поглъщането от Мъск