агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Председателят на КФН даде старт на образователната инициатива за студенти #инвестирай безопасно

В синхрон с новите технологии, за да подобри нивото на осведоменост на обществото, свързана с небанковия финансов сектор и за да защити потребителите на финансови продукти и услуги, Комисията за финансов надзор (КФН) още през декември на миналата година, стартира дигиталната кампания #инвестирай безопасно. Повишаването на финансовата грамотност в сферата на безопасното инвестиране, остава сред водещите стратегически цели на КФН, която продължава инициативата си за популяризиране на кампанията и в Световната седмица на парите (21-27 март).

seo-blog7

Eксперти от Комисията за финансов надзор, в партньорство с браншовите организации, в лицето на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници и Фонда за компенсиране на инвеститорите, ще представят пред студенти, серия от публични лекции, под надслов „Сигурност на инвестициите в дигиталния свят“, посветени на защитата на инвеститорите, разпознаването на легитимните инвестиционни посредници и функционирането на капиталовия пазар.

Инициативата поставя начало на срещите между експертите и студентите, в рамките на първото събитие, с възпитаниците на един от най-авторитетните и най-големи бизнес университети в България – Университетът за национално и световно стопанство. Пред аудиторията ще бъде представена основната цел на кампанията #инвестирай безопасно – да отговори на потребностите на обществото с актуална информация по отношение на регулираните от Комисията за финансов надзор сфери в небанковия финансов сектор – капиталови пазари, застраховане и пенсионно осигуряване.

„Участието ни в Световната седмица на парите и партньорството ни с висшите учебни заведения, в чийто обсег са икономическите кадри на страната, е една от стъпките в стратегията на нашата ангажираност за повишаване на финансовата грамотност сред младите хора. Визията  ни е и позициониране на България сред европейските държави, чиито млади хора имат базова подготовка за срещата им със света на инвестиците, в условията на дигитализиран небанков финансов сектор“, сподели г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор

Вижте още:  Платежната сметка за основни банкови операции може да бъде приложена за украински бежанци

В рамките на образователната инициатива на Комисията за финансов надзор, бъдещите икономисти от 5 водещи университета в страната – УНСС, Стопански факултет на Софийския университет, АУБГ, ВУЗФ и ИУ-Варна ще придобият ключови компетенции за инвестирането на капиталовите пазари и предпазването от финансови измами чрез специално организираните за тях дигитални събития.

На сайта, в YouTube и LinkedIn каналите на #инвестирай безопасно,  всеки заинтересован може да намери полезни съвети и да бъде въведен в инвестирането, посредством новини, видео съдържание и списък с лицензираните инвестиционни посредници.

По повод Световната седмица на парите, експертите на КФН ще вземат участие и като гост-лектори в събитията „From Zero To Fintech”, организирано от Българска финтех асоциация и уебинара на тема „Сигурност на дигиталните финансови инструменти: Плащай безопасно в Интернет!“, инициирано от Junior Achievement. Своя принос ще дадат и като част от журито на конкурсите „Моят бизнес“ – за най-малките и финансов #LIFEHACK – за подрастващите в гимназиален етап.

Източник: fsc.bg

гръцки преводач Добрич

Източник: