агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Португалия

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Португалия

seo-blog7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Португалия по покана на своя колега Марсело Ребело де Соуза, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Днес българският държавен глава ще бъде посрещнат от португалския президент Марсело Ребело де Соуза с официална церемония в Порто.

От 15.20 часа местно време днес Румен Радев ще проведе среща с португалския си колега, след което двамата ще направят съвместни изявления. В първия ден от своята визита държавният глава ще разговаря и с кмета на Порто Руи Морейра.

На 13 април, сряда, в португалската столица Лисабон, българският президент ще се срещне с министър-председателя Антонио Коща, както и с председателя на португалския парламент Аугущо Сантош Силва.

гръцки преводач Добрич

В рамките на своето посещение в Република Португалия Румен Радев ще разговаря и с представители на българската общност в страната. Българският държавен глава ще посети също така Европейската агенция за морска безопасност, базирана в Лисабон, както и Военната академия в града.

Източник:

Вижте още:  Константинова: Битката е корупцията да се изчисти