агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Прогноза: Биткойн ще поскъпне до $170 000 през 2025

След халвинга през Април цената на биткойна ще върви само нагоре

Покачването не цената ще започне след халвинга през април т.г., очаква инвеститорът Антъни Скарамучи

seo-blog7

Големият инвеститор и уважаван финансист Антъни Скарамучи, основател на хедж фонда Skybridge Capital, прогнозира рязко поскъпване на биткойн след халвинга през април 2024 г. Според него, цената на биткойн ще достигне 170 хиляди долара за брой.

Прочетете още: AI вече измества и инфлуенсърите

Халвирането е планирано намаляване на броя на новоиздадените биткойни (BTC), създавани и разпространявани между копачи, които проверяват и потвърждават транзакциите в мрежата. То е вградено в кода за програмиране на биткойн, така че общият брой монети в мрежата никога да не надвишава 21 милиона единици.

Разполовяването настъпва след формиране на 210 хиляди блока. През април 2024 г. ще се случи четвъртото планирано намаление: за всеки блок копачите вече ще получават 3125 BTC. Това ще намали годишната инфлация на биткойн от 1,7% на 0,8%.

След всеки халвинг традиционно има увеличение на търсенето и стойността на криптовалутата. Скарамучи очаква същото да се случи и сега.

Прочетете още: Български екип ще обучава по електроника ученици в Южна Африка

„Погледнете назад към миналите цикли на преполовяване на биткойн”, каза Скарамучи в подкаста на Скот Мелкър. Според него, ако в деня, в който биткойнът се разполови, умножим текущата му стойност по четири след 18 месеца, ще се изненадаме колко може да струва основната криптовалута.

гръцки преводач Добрич

„Предполагам $35 000 за биткойн при преполовяването и това все още е консервативна оценка… Да кажем, че всъщност струва $50 000 през април; тогава следващият етап ще бъде $200 000. А при $60 хиляди – $240 хиляди”, обобщава финансистът.

Вижте още:  Интернет е поскъпнал по целия свят през 2021 г.

В крайна сметка Скарамучи вярва, че биткойн може да достигне приблизително половината от световната пазарна капитализация на златото. Това ще означава, че цената на всяка единица криптовалута ще бъде около $400 хиляди.

На фона на по-ранни негативни прогнози относно бъдещето на биткойн, мнението на един успешен финансист изглежда тежко и значимо в смисъл, че може дори да играе определена роля в обществените нагласи за тази криптовалута и да повиши интереса и доверието към нея. Това неминуемо ще се отрази и на нейната стойност, която зависи в голяма степен от „консенсуса на доверието”.

По-рано Антъни Скарамучи обяви, че е първият инвеститор от т.нар. “трета страна” в спот биткойн – борсово търгувани фондове (Bitcoin-ETF), които бяха стартирани от BlackRock. Любопите факт е, че шефът на BlackRock Лари Финк първоначално беше много скептичен към това начинание, но по-късно промени мнението си на 180 градуса.

„Трябва да отдадете кредит на Лари, той наистина научи уроците си”, каза Скарамучи. Само много умен лидер може да заяви гордо, че биткойнът е загуба на време, а 24 месеца по-късно да каже: „Разбрах, че съм грешал, BlackRock трябва да бъде част от тенденцията”, коментира финансистът.
Източник