агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

AI вече измества и инфлуенсърите

Реалистични виртуални персони се оказват предпочитани от брандове

И нфлуенсърите имат нов сериозен конкурент – изкуствения интелект (AI). Оказва се, че виртуални онлайн персони, които са създадени чрез умни алгоритми, вече набират доста последователи и се харесват дори от рекламодателите, съобщава Ars technica.

seo-blog7

Някои големи имена вече рекламират през виртуални инфуленсъри, които са създавани не само от обикновени хора, но и рекламни агенции именно с тази цел. Предимството на AI инфлуенсърите е, че могат да “пътуват” навсякъде, да “използват” всякакви продукти и никога да не правят проблемни публикации или да публикуват мнения, които водят до скандали.

Прочетете още: Shallowing – новата сексуална тенденция

AI инфлуенсърите имат и друго предимство. Засега публикациите им имат по-висок процент взаимодействия от последостателите им спрямо традиционните инфлуенсъри. Вероятно това се дължи на първоначалното любопитство колко много се е развил изкуственият интелект и колко реалистични фотографии може да създава.

Microsoft подготвя първите компютри с AI

Има и разлики. Беки Оуен, главен маркетинг директор на Billion Dollar Boy казва, че AI инфлуенсърите не влияят по същия начин на мнението на хората и не ги мотивират да купят продукта толкова много, колкото традиционните онлайн персонажи. AI инфлуенсърите са по-подходящи за разпространение на съобщения и за първоначално информиране на хората за даден продукт или бранд.

Прочетете още: Най-накрая премахнаха паметника на Съветската армия от центъра на София

Проблемът е, че не всички AI инфлуенсъри открито се представят като такива. Някои не споделят този факт и биват представяни на света като реални хора. Често е много трудно, особено за обикновени потребители, да забележат индикатори, които да подсказват, че персонажът не е реален. Особено като се има предвид, че и много от човешките инфлуенсъри редовно са обвинявани за фалшиви снимки и подвеждащи публикации.

Вижте още:  Публикуваха спецификацията за мобилна е-идентификация

ChatGPT разви “мързел”, OpenAI не знае защо

За момента обаче в много държави няма никакви регулации, които да управляват AI инфлуенсърите и да ги задължават да представят реалната си същност. Индия е сред изключенията, където вече има изискване такива профили ясно да информират посетителите, че са създадени от изкуствен интелект.
Източник

гръцки преводач Добрич