агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Прокурор от съда в Хага призова за международна подкрепа в разследването на военни престъпления в Украйна

Главният прокурор на Международния наказателен съд Карим Хан помоли вчера група от държави в Хага да подкрепи неговото разследване на военни престъпления в Украйна. Според него “положението може да се влоши”, ако международната общност не действа веднага, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Карим Хан заяви това на среща на предвождана от Великобритания коалиция, в която участват прокурори и министри на правосъдието от десетки държави, предложили на съда в Хага финансова, военна и правна помощ. Хан постави начало на официалното разследване на военни престъпления и престъпления срещу човечеството в Украйна на 28 февруари, четири дни след началото на руската инвазия. Целта е да се проверят случаи на предполагаеми зверства, извършени от двете страни в конфликта и да се разследват събития още от времето на руската анексия на Крим през 2014 г.

seo-blog7

Международният наказателен съд (МНС) е готов за разследване на положението в Украйна и Крим, съобщи генералният прокурор г-жа Фату Бенс…

Следете в реално време ситуацията в Украйна тук.

Русия и Украйна не признават юрисдикцията на МНС, но Киев позволи на съда да води разследване на украинска територия и следователски екип събира доказателства в страната. Хан днес призова държавите да се обединят, за да потърсят отговорност от виновниците за зверствата.

“Ако заедно се възползваме от този момент. Ако успеем да утвърдим върховенството на закона… това ще е от полза не само за тази служба или за МНС, но и за целия международен правен ред”, каза той. “Ако не действаме заедно, положението може да се влоши и историята и пострадалите по целия свят няма да ни запомнят с добро”, заключи Хан.

гръцки преводач Добрич

Още от ЕВРОПА:

Вижте още:  Мъртъв в басейна: Пети поред топ мениджър на Газпром почина при странни обстоятелства в Русия

Кадиров обяви, че чеченските сили са завзели кметството на Мариупол

Коронавирусът по света: Германия с над 300 000 заразени за денонощие

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.03. – Мирът изглежда невъзможен

Удължиха с година мандатът на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Джонсън: Украйна не е сама във войната срещу Русия

Нов закон в Украйна: До 12 години затвор за сътрудничество с Русия

Военнослужещи от пет страни влизат в групата на НАТО в Унгария

След молбата на Русия към Европа: Джонсън с култов коментар

Г-7: Русия незабавно да се изтегли от Украйна, възможни са нови санкции

Един месец война в Украйна: Какво се случи до момента? (ВИДЕО)

Източник: