агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Репутацията на Пригожин е в калта: Той е мека китка?

Мощен удар по репутацията на бързо набралия популярност руски олигарх Евгений Пригожин, известен като Готвача на Путин, беше нанесен чрез социалните мрежи. В две видеа едър татуиран мъж, който се нарича Саша Курара, говори за миналото на Пригожин в затвора. В периода 1981 – 1988 година бъдещият руски олигарх лежи зад решетките заради присъда за грабеж.

seo-blog7

Въпросният Саша твърди, че в затвора Пригожин му е бил “държанка”. И отправя сочни обиди както към него, така и към ЧВК Вагнер. “Всички, който се записвате там, отивате под знамето на един п*д***ст. Вие дори не сте равни на този …, ами сте под него”, добавя въпросният Саша. Той обявява и, че е готов да се срещне с Пригожин и всеки, който иска, лице в лице, като предлага това да стане в Турция.

Основателен въпрос за достоверността на излъченото видео обаче е на колко точно години е бил Саша, когато Пригожин е лежал в затвора – самият Пригожин е бил на 20 години, когато се отзовава зад решетките.

Тази изява беше коментирана от Олексий Арестович, съветник на политическия кабинет на украинския президент Володимир Зеленски, в предаването “Фейгин LIVE”. Арестович изказа предположение, че е възможно заради тези твърдения Пригожин да стане “токсичен” за руския елит – никой от важните фигури около Владимир Путин няма да иска да бъде свързван от него. Това ще е предимство за други – като например чеченския лидер Рамзан Кадиров, смята Арестович.

ОЩЕ: Почва ли Путин да търси как да озапти Пригожин и ЧВК Вагнер, включително чрез Кадиров?

Развитието на войната в Украйна

За пореден ден на фронта няма големи промени, като в голяма степен украинските и руските данни съвпадат, но не напълно.

Вижте още:  За последното денонощия руските сили са обстрелвали десетки украински градове

По отношение на Бахмут един от верифицираните профили в Twitter, които следят изкъсо събитията, публикува скрийншотове от канали в Телеграм, свързани с ЧВК Вагнер. От написаното там се вижда, че обкръжението на ключовия за овладяването на Донецка област град е далеч – защото ЧВК Вагнер не правят нищо по фланга от север.

гръцки преводач Добрич

В косвено потвърждение на тези думи известният руски телеграм канал “Рибар” се хвали, че “вагнеровците” са превзели село Курдюмовка, което се намира на югоизток от града. Отделно каналът твърди и, че ЧВК Вагнер са стигнали до водния канал Северски Донец – Донбас, чрез който с вода се снабдява Горловка. Има и непотвърдени твърдения за руска атака на магистралата, свързваща Бахмут с Часив Яр. Украинците обаче са категорични, че са отбили всички атаки в Бахмутска област, включително опит за руска атака срещу магистралата между Бахмут и Соледар (Т1302), а срещу Бахмут е нямало пехотна атака. Показателно е, че в своя обзор за деня руското военно министерство пише само едно изречение за Донецк – настъплението продължава, без изобщо да дава допълнителни уточнения къде и какво. А “Рибар” предупреждава, че при друго от много села около Бахмут – Клещеевка (отново на югоизток от града, на около 7 километра), се разполагат украински части с американски гаубици М777. Геолокализирани видеокадри показват и какво се случва с руските атаки през голото поле при югоизточните предградия на Бахмут.

ОЩЕ: На думи руснаците затягат обръча около Бахмут, но видеокадри сочат друго

По отношение на Авдеевка, украинският щаб казва, че е отбито поредното руско нападение в Маринка и Невелско, като „Рибар” де факто потвърждава това.

В Луганска област инициативата продължава да е при украинците, но руснаците твърдят, че са блокирали поредна атака при Красная Поповка. Има поредна руска атака, включително с артилерия, на Билохоривка, която е важна за контрола на преминаване на река Северски Донец, но украинците твърдят, че тя е парирана, а руснаците не се хвалят да са превзели Билохоривка.

Вижте още:  Още шест кораба със зърно са отплавали днес от украински пристанища

На юг, украинският главен щаб докладва за 4 извършени обстрела от украинската армия по руски позиции – в Полохи, Токмак (там отдавна руснаците складират военна техника и ползват града като база), Басан, както и обстрел по позиции на магистрала Т0401. По украински оценки, при тези обстрели са убити 470 руски войници, унищожени са 50 единици военна техника. Експлозии, вероятно пак след украински удари, е имало в Скадовск, Хеническ и Новоолексиивка. Руснаците пък твърдят, че са унищожили две украински артилерийски установки “Ураган” при Нова Каховка.

В своя дневен доклад американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW) обръща внимание, че руската армия вече не използва своя основна структурна единица в Украйна. Става въпрос за батальонно-тактическата група. Показателно е, че сега, с вълната от новомобилизирани, Русия опитва да действа “на едро” – под въпрос обаче е какъв е ефектът.

ОЩЕ: НАТО обмисля изпращането на системи Patriot за Украйна

Източник: