агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Ресторантьори: Спрете гаврата, чуваме само “следващата седмица ще решим”

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията излязоха с остра позиция във връзка с противоепидемичните мерки и всички изисквания.

seo-blog7
“Две седмици след въвеждането на “зеления сертификат” 94% от ресторантьорския бранш е поставен на колене. Условията по въвеждането му, нямащи нищо общо с това, което бе обещано от служебното правителство към бизнеса, вече принуди хиляди собственици в цялата страна да затворят своите обекти”, казват от СЗБ и БАЗ, цитирани от Bulgaria ON AIR.
“Изправени пред дилемата – локдаун без обезщетения или безпрецедентно въвеждане на “зелен сертификат” при 20% ваксинирани, над две трети от представителите на бизнеса избраха в национално допитване по-малкото зло. Но само и единствено при определени от бизнеса условия”, припомнят ресторантьорите.

Още по темата

7 ное 2021 15:26

182

Тези условия са:

1. Издаване на сертификати при положителен тест за антитела.

гръцки преводач Добрич

2. Безплатни тестове, а не тестове, които струват 10лв.

3. Въвеждане на зелени сертификати за всички търговски обекти, държавни и общински служители.

4. “Зелените сертификати” да важат само когато страната ни е в тъмночервена зона на заболяемост.

5. Разрешаване на проблемите с хора, на които заради придружаващи заболявания, не е препоръчително поставянето на ваксина.

СЗБ и БАЗ подчертават, че в издадената заповед нито една от по-горе изброените пет точки не присъства. “Спрете да се гаврите с нас и действайте”, настояват ресторантьорите.

“Чуваме само “следващата седмица ще решим”. И така до следващата седмица, когато отново чуваме същото. Ако и ние можехме да кажем по същия начин за всички разходи – ток, вода, наеми, заплати, осигуровки, такси, данъци, поддръжка и др. то може и да дочакаме “следващата седмица”, но сега не можем!”, казват още от СЗБ и БАЗ.

Вижте още:  Годината за Facebook: Лавина от кризи, но и промени

Затова настояваме за спешни действия от страна на държавата. Не ни интересуват вашите политически игри и популизъм. Не ни интересува колко ви е страх да вземете едно или друго решение, което знаете, че е правилно, но нямате интереси, лични интереси да го направите. Имате пет точки за изпълнение. Три от тях на томбола да изтеглите, ще спасите хиляди хора, заети в сектор туризъм. Очакваме действия, дами и господа, а не поредното тупане на топката. А дали ние имаме механизъм да ви противодействаме – да, отново можем да излезем на протест. Вероятно в по-различна форма, тъй като “разходките по центъра” изглежда не дават резултат, а във вашите очи те не са заплаха. Дали ще го направим сега – не, няма. Няма да организираме нито един протест седмица преди изборите, защото вие отново ще кажете, че е политически. А знаете ли как звучи това в ушите на собственик на фалиращо заведение? Знаете ли как звучи това в ушите на барман, сервитьор, готвач? Цинично, разбира се! Никога повече не си позволявайте да квалифицирате протести на бизнеса, протести с конкретни икономически искания, като политически.

Източник: