агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

САЩ искат $45 млрд. помощ за Украйна и НАТО в новия бюджет

Конгресът на САЩ представи в понеделник законопроект за държавно финансиране на стойност 1,7 трилиона долара. Законодателите се борят да приемат мярката, която включва рекордни военни разходи, преди временното финансиране да изтече в края на седмицата, предаде “Ройтерс”.

Общият размер на средствата, предложени в законопроекта, е по-голям в сравнение с 1,5-те трилиона долара, отпуснати през предходната година.

seo-blog7

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин заяви, че повече от 60 руски “заложници” излежават присъди в затвори в СА…

Лидерите в Сената и Камарата на представителите имаха за цел да приемат законопроекта и да го изпратят на президента Джо Байдън до 23 декември, за да се гарантира, че няма да има прекъсване на дейността на правителството. В продължение на месеци демократите и републиканците спореха за това колко пари трябва да бъдат похарчени за военни и невоенни програми. Припомняме, че преди дни беше приет рекорден военен бюджет за 2023 г. – 858 милиарда долара.

В законопроекта сега са включени 44,9 млрд. долара за спешна помощ за Украйна и съюзниците от НАТО, както и 40,6 млрд. долара за подпомагане на общностите в цялата страна, които се възстановяват от природни бедствия и други проблеми. Това ще бъде в допълнение към рекордните 858 млрд. долара за военни разходи. Законопроектът ще позволи финансиране на правителството до края на тази финансова година на 30 септември 2023 г.

“От финансирането на програми за хранене и жилищно подпомагане до разходите за енергия за дома и достъпността на колежите, нашият двупартиен, двукамарен законопроект за бюджетните кредити директно инвестира в облекчаване на тежестта на инфлацията за американския народ”, заяви сенаторът от Демократическата партия Патрик Лийхи.

Вижте още:  Общественият транспорт в Солун стачкува през юли

Неуспехът може да доведе до частично спиране на работата на правителството от събота, точно преди Коледа, и евентуално да я блокира месеци наред, след като републиканците поемат контрола над Камарата на представителите на 3 януари.

гръцки преводач Добрич

Като “връх на иронията” окачестви говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс твърденията на руския президент Владимир П…

Преговарящите работиха през уикенда, за да довършат законопроекта, който все още може да бъде изменен от цялата Камара на представителите или от Сената.

ОЩЕ: Военният министър Стоянов: Предоставихме на Киев помощ за 448 млн. лв.

Източник: