агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Великобритания ще слага по-малки дози от ваксината срещу маймунска шарка

Великобритания последва примера на САЩ и Европа и ще започне да поставя намалени дози от ваксината срещу маймунска шарка, за да може да използва максимално ограничените си количества от нея, съобщиха британските здравни власти, цитирани от Ройтерс.

Предвижда се в три ваксинационни центъра на Националната здравна служба на Великобритания да започне прилагането на така наречения подход на фракционно дозиране, при който един и същ флакон с ваксина се използва за поставянето на пет дози – а не само на една – чрез инжектирането на по-малка доза подкожно.

seo-blog7

Регистрирани са 15 926 случая на маймунска шарка в 38 страни и региони от европейския регион, съобщи в сряда базираният в шведската сто…

Този подход е подкрепен от изследване с участието на около 500 пълнолетни лица, в което е била сравнена ефикасността на ваксината, поставена както интрадермално, така и подкожно при поставянето на две дози в разстояние на около месец.

Хората, на които е била поставена интрадермално ваксина, но която е била една пета от подкожната доза, са образували антитела на същите равнища като тези, на които е била поставена подкожно оригиналната доза, сочат резултатите от изследването, публикувани през 2015 г.

През последните седмици и американските, и европейските регулаторни органи подкрепиха използването на фракционното дозиране като начин да бъдат максимално ефективно оползотворени оскъдните количества ваксина.

От началото на май в над 80 страни по света, където разпространението на вируса не е ендемично, бяха отчетени над 400 000 доказани случая на маймунска шарка и няколко починали, предава БТА.

гръцки преводач Добрич

Още от ЕВРОПА:

Шведската полиция обезвреди експлозив в парк в Стокхолм (ВИДЕО)

Версиите за смъртта на Дария Дугина: Замесени ли са руските тайни служби?

Главнокомандващият ВСУ за първи път обяви броя на загиналите във войната украински военни

Дугин с първи коментар: Враговете на Русия няма да постигнат целите си

Естония предлага на ЕС осми пакет санкции срещу Русия с пълно енергийно ембарго

Нов удар с HIMARS по важния Антоновски мост край Херсон, прекъснат ли е? (ВИДЕО)

Новата Европа: Войната между Украйна и Русия дава неподозирани възможности за Централна и Източна Европа

Жозеп Борел е против пълна забрана в ЕС на визите за руснаци

ФСБ твърди, че убиецът на Дугина е украинска гражданка

Пушилин: Речта на Зеленски няма да повлияе на плановете ни за трибунал над бойците от “Азов”

Източник: