агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Слънчево, на места ветровито, температурите стигат до 22 градуса

Времето в четвъртък ще е слънчево. Сутринта минимални температури в страната ще са от 2 до 7 градуса. Над източните райони облачността ще бъде разкъсана, а на запад ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 16 до 22 градуса, по Черноморието – до 16.

seo-blog7

Над планините през целия ден ще бъде ветровито с разкъсана облачност. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде силен от север-северозапад със скорост до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина – около 0 градуса, а на 1500 м височина до 8 градуса.

В петък ще бъде сравнително топло за сезона. Ще има разкъсана облачност, повече над западните райони, без валежи. По планините ще духат южни ветрове, които ще топят бързо снежната покривка по високите части, съобщи синоптикът на  Bulgaria ON AIR Александрина Янкова..

На Лазаровден, събота, ще превали в крайните западни и южни райони. Ще започне захлаждане. А на Цветница, неделя, ще се установи облачно време.

В източните и централни части от страната ще вали дъжд. По планините и високите полета ще вали дъжд и сняг. Чувствително ще захладнее, като температурите в населените места ще бъдат от 10 до 15 градуса. В понеделник и вторник ще бъде хладно и облачно, в населените места градусите ще са около 3 до 9.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  В какво се измерва добросъседството ни със Северна Македония?