агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Спасителен кораб с 800 мигранти иска да бъде допуснат до пристанище в Италия

Спасителен кораб, превозващ 800 мигранти, помоли Италия да му предостави безопасно пристанище в петък, когато опитите за прекосяване на Средиземно море се засилиха, а италианският министър на вътрешните работи призова ЕС за помощ.

seo-blog7

“Само за 48 часа нашият екипаж е спасил над 800 души. Сред оцелелите има деца, бременни жени и ранени”, написа в Туитър германската неправителствена организация Sea-Eye.

“За всички тях изключителната ситуация на борда трябва да бъде прекратена незабавно. Нуждаем се от сигурно убежище!”, се казва във връзка с кораба Sea-Eye 4, който се насочва към остров Сицилия.

Броят на мигрантите, които търсят по-добър живот, достигна световен рекорд – 48 милиона души са бежанци от родината си заради различни …

Корабът вече превозваше близо 400 души, изтеглени на безопасно място в морето, когато в четвъртък се втурна да спасява други 400 души, натъпкани в дървена лодка.

Малтийските спасителни служби, въпреки че отговарят за извънредни ситуации на море в района, “не са се отзовали на нито един от призивите за помощ”, заявиха от Sea-Eye.

гръцки преводач Добрич

Италия е един от основните пунктове за влизане в Европа на мигранти от Северна Африка, главно от Либия и Тунис, като всяка година десетки хиляди хора се опитват да прекосят централната част на Средиземно море.

По данни на министерството на вътрешните работи близо 55 000 мигранти са слезли на брега в Италия през тази година, докато през миналата година те са били малко под 30 000.

Районна прокуратура – Търговище започна досъдебни производства за нерегламентирано преминаване през държавната граница на странат…

Министърът на вътрешните работи Лучана Ламорджезе се срещна с европейския комисар по правосъдието Дидие Рейндерс в Рим в четвъртък, като му заяви, че е “несправедливо” Италия да трябва да приема всички новопристигнали, особено в условията на пандемия.

Вижте още:  Турция - кандидат за основен играч в новата енергийна политика на ЕС

“Нуждаем се от силна солидарност от страна на Европа, която да позволи преразпределението на мигрантите, които пристигат в Италия”, каза тя.

За разлика от периода 2014-2017 г., когато над 90% от мигрантите, пристигнали в Италия, са тръгнали от Либия, сега пристигащите са “добре разпределени” между Либия и Тунис, според Матео Вила от Италианския институт за международни политически изследвания (ISPI).

Той посочи броя на мигрантите от Турция, Гърция и Албания, като добави, че заминаванията са предизвикани от пандемията от коронавирус, икономическата рецесия и политическата нестабилност.

Източник: