агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Средната цена за имот в София достигна 1350 лв. за кв.м

Средната цена за имот в София достигна 1350 лв. за кв.м

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

До 20% поскъпване на имотита в София се очаква след приклюване на военния конфликт Русия – Украйна, прогнозират брокери. В София средната цена за квадратен метър на жилище, ново строителство вече достига 1350 лв. и ръстът е с 12.5% казаха експерти пред bTV.

Те предупреждават, че закъснява строителството на жилища, закупени на зелено. наблюдават се и нНелоялни практики на инвеститори като променят цената по договор.

Брокерите обясняват, че се увеличават сделките с кредити, но значително е намаляло купуването на зелено, тъй като цените растата. Именно затова строителите вече залагат клаузи в договорите за поскъпването на квадрат жилищна площ заради скокък на строителните материали.

“Спекулативно цените растат, защото търговци строителни материали в Украйна ги задържат”, коментира пред bTV брокер.

гръцки преводач Добрич

Значителен скок има и при наемите в София. За двустаен апартамент вече се плаща между 700 и 900 лв. в зависимост от квартала. А агенциите отчитат тенденция и за увеличаване. Една от причините е вълната от бежанци от Украйна.

Източник:

Вижте още:  Хампарцумян: Резултатите от Плана за възстановяване ще се видят до 5 г.