агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Таско Ерменков: ГДБОП и ДАНС да се заемат с цената на газа

Министърът на икономиката Никола Стоянов съобщи, че България се отказва от дългосрочни доставки на природен газ от “Газпром”. Преди това енергийният министър заяви, че вратата към руският доставчик не е затворена.

seo-blog7

“Аз съм убеден, че газ има, слот може да се намери, всичко зависи на каква цена. Тя ще бъде много по-висока от тази, която бизнесът каза, че му е пределна”, коментира енергийният експерт Таско Ерменков в студиото на “Денят ON AIR”.

Той изрази недоумението си от разнопосочното говорене от институциите по една от най-важните теми в държавата.

“Учудвам се на действията на министъра на енергетика. Иван Иванов – председателят на КЕВР, твърди, че искането от “Булгаргаз” за поскъпване на газа за ноември е неоснователно. Едновременно с това министърът на енергетиката казва, че няма основание за увеличаване на цената на газа. Това говори за нарушена комуникация. Нямам обяснение как в едно ведомство по една тема има различни мнения”, заяви Ерменков пред Bulgaria ON AIR.

Той прогнозира, че цената на газа ще се увеличава. Посочи, че тенденцията на международните пазари е поскъпване на втечнения газ, още повече след официалното съобщение от САЩ, че шистовият газ не може да се гарантира.

“Купуваме в момента големи количества руски газ чрез посредници. Водим интересни разговори с “Газпром” за довършване на договора. Ние питаме – те мълчат, ние написахме, те ни отговориха, че ще си помислят. Това е нещо, което не отговаря на сериозно отношение към жизненоважен за българската икономика въпрос”, каза енергийният експерт.

И прогнозира непосилни цени на газа през следващите месеци, а нещата могат да станат “плачевни”.

гръцки преводач Добрич

ГДБОП и ДАНС трябва да се позаинтересуват от проблема, става въпрос за националната сигурност на България. Да се провери както предишното правителство, така и ако има хора и в служебното правителство, имаме лъкатушения, без да знаем накъде сме. Президентът говори, че правим прозрачни процедури. Някой знае ли в България какво става по темата “Газ” реално? Ще пуснем търг, но какъв… Най-ниската цена ще бъде около 190 евро на мегават час и то без цената на регазификацията и ако има слотове”, прогнозира Ерменков.

Вижте още:  Ресторантьори питат защо ги затварят, след като персоналът е ваксиниран

И отбеляза, че Унгария, която има дългосрочен договор с “Газпром”, получава своя газ на 60 евро.

Източник: