агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Тече ли промяната в държавата или властта буксува?

“Промяната я виждаме, заедно с нея виждаме и подмяната. Виждаме, че в държавата се промени най-важната власт – изпълнителната. Тя сега ще трябва да направи всичко възможно да мине през законодателни промени, за да може да се тръгне към промяна. Засега обаче ми се струва, че властта малко забуксува”, каза политологът проф. Мария Пиргова пред Bulgaria ON AIR.

seo-blog7

Според нея вината е и на двете страни.

“Опозицията има голям потенциал да рекетира, саботира, да губи време в несъществени дебати. ГЕРБ отново иска изслушване за енергетиката. Ако и там мнозинството не удържи своя собствен дневен ред, те изостават. Обществото е най-чувствително към корупцията, към дейността на вътрешния министър, а него го няма. Той беше много активен по време на служебните правителство, а сега липсата му се усеща много. Трябва да им се даде време, но от друга страна трябва и много повече експертност в техните действия”, добави проф. Пиргова.

Колегата ѝ – Анастас Стефанов от “Тренд”, смята, че ходовете на опозицията не трябва да ни изненадват.

“И преди сме имали нови в политическия живот, и преди сме наблюдавали подобни процеси, в които заявката за промяна се изкристализира и се превръща в нова политическа власт. Преди 20 години тази политическа власт беше с ясно изразен мандат на НДСВ, но със старши партньор ДПС. Сега няма ясна изразеност, има много по-голяма политическа апатия, зад настоящото управление са 4 субекта, зад които седят 1,350 млн. гласоподаватели. През 2001 година те са 2 млн., а през 2019 – 1, 6 млн.”, коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте още:  И болниците Пловдив препълнени през празниците

По думите му най-голяма промяна, която се е осъществила, е тази за продължилата все по-голямата политическа криза.

“Политическата визия ще трябва тепърва да се изкристализира в това ново управление. Има 2 основни момента – първият е приемането на Закона за Бюджет 2022 година. Това ще е най-сериозният препъникамък, защото Законът за държавния бюджет трябва да очертае, да скицира, да оцвети картината на визията на това бъдещо управление. То ще трябва да удовлетвори интересите на всички участващи коалиционни партньори”, подчерта Анастас Стефанов.

гръцки преводач Добрич

Проф. Пиргова се съгласи, че първият изпит за управляващите ще бъде бюджетът.

Целият разговор вижте във видеото

Източник: