агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Twitter връща на работа някои от съкратените служители

Някои от хората, приканени да се върнат на работа, са били отстранени погрешка, според двама души започнати със случващото се в компанията. Други са били отстранени, преди ръководството да си даде сметка, че тяхната работа и опит могат да бъдат нужни за изграждането на нови продукти, услуги и иновации, които Мъск обмислял.

seo-blog7

Новият собственик отстрани от работа близо 3700 души миналата седмица, адресирайки им имейл. Много от тези хора са установили, че са се оказали без работа, след като достъпът им до системите на Twitter са били внезапно прекъснати. Целта на това отстраняване била да се компенсират разходите по закупуване на компанията и да се оздравят финансите й. Но фактът, че някои служители сега били помолени да се върнат на работа, показва колко хаотично и прибързано е било отстраняването им.

ООН се е свързала с Twitter, след като новият собственик на компанията Илон Мъск обяви плана си да таксува с 8 долара на месец „п…

Засега говорител на компанията не е коментирал информацията.

В петък пък Мъск заяви: “Що се касае до съкращенията на работната сила, за жалост няма избор, когато компанията губи по 4 млн. долара дневно”. Той каза, че отстранените от работа, ще получат обезщетения в размер на три заплати. Но група служители вече подаде колективен иск срещу компанията, защото не ги е уведомила за съкращенията с предизвестие от 60 дни, изисквано от американските закони.

След съкращенията в петък Twitter е останал само с около 3700 служители. Мъск ги е заставил бързо да осигурят нови продукти и услуги за потребителите и в някои случаи служителите дори е трябвало да спят в офиса, за да изпълнят сроковете.

гръцки преводач Добрич

През уикенда Twitter пусна нов план за абонамент, при който акаунтите, удостоверени като автентични със синя отметка ще струват 8 долара на месец. Сред другите нововъведения ще бъде намаляване наполовина на рекламите и възможност да се качват по-дълги видеа и др.

Същевременно обаче Мъск съобщи, че онези потребители на социалната мрежа, които правят в нея имитации и пародии на някого, без да поясняват ясно, че това е пародия или имитация, ще бъдат отстранени за постоянно, пише БТА.

Twitter ще създаде освен това съвет, който ще бъде регулатор на съдържанието в социалната мрежа и ще бъде съставен от хора с доста различни гледни точки.

А по повод съкращенията на персонала съоснователят на Туитър Джак Дорси се извини на съкратените, като призна, че е увеличил мащабите на компанията прекалено бързо. Той допълни, че служителите на Twitter са силни и устояват на всичко, така че все ще намерят начин да се справят, но добави, че си дава сметка, че много от тях са му ядосани сега.

ОЩЕ: ООН: Мъск трябва да гарантира, че Twitter спазва правата на човека

Източник: