агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Узбекистан предупреди гражданите си, че ги очаква затвор за участие във войната в Украйна

Правителството на Узбекистан призова живеещите в Русия граждани на страната да не приемат работа, която предполага изпращането им на фронта в Украйна, съобщи The Moscow Times. Агенцията за външна трудова миграция на страната предупреди, че според узбекското законодателство наемничеството се наказва със затвор от 5 до 10 години.

В социалните мрежи и в някои новинарски канали се разпространяват реклами, предлагащи на граждани на Узбекистан и Киргизстан да работят в Русия срещу високи заплати. Впоследствие се оказва, че те биват изпращани като наемници в Украйна. “В тази връзка молим нашите сънародници да не вярват на неофициални съобщения за предложения за работа зад граница”, се казва в съобщението на ведомството.

seo-blog7

По-рано Центърът за разследваща журналистика MediaHub публикува разследване за набирането на узбеки и киргизи във войната в Украйна чрез частната военна компания “Вагнер”. За целта в социалните мрежи се публикуват реклами, в които се твърди, че набират персонал за частни охранителни компании. На кандидатите са обещавани 100 000 рубли и съдействие за получаване на руско гражданство.

В действителност зад това предложение се крие вербуване в Украйна за „изпълнение на задачи в специални операции в интерес на руското министерство на отбраната“

След като на няколко пъти украинската армия унищожи военни бази на Частната военна компания “Вагнер” (ЧВК “Вагнер”) първо край Поп…

ОЩЕ: Руски медии: Загинаха първите затворници, вербувани от “Вагнер” във войната в Украйна 

Тъй като Узбекистан и Киргизстан официално заемат неутрална позиция по въпроса за войната в Украйна, след публикуването на разследването от Министерството на външните работи на Киргизстан са поискали да бъдат взети мерки срещу дейността на “Вагнер”.

гръцки преводач Добрич

Частната военна компания всъщност е свързана с прокремълския бизнесмен Евгений Пригожин, по-известен като „готвача“ на президента Владимир Путин. Официално хората, които служат във “Вагнер” не са свързани с руските въоръжени сили, но те използват инфраструктурата и транспорта, принадлежащи на руското Министерство на отбраната, а също така им биват присъждани военни ордени и медали.

Вижте още:  Люпчо Николовски не се вижда като кандидат за премиер на РС Македония

ОЩЕ: Руски политик: С войната в Украйна Путин разчиства затворниците и безработните

Още от АЗИЯ:

Тайван провежда най-мащабното си военно учение, докато напрежението с Китай расте (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ким Чен Ун обяви, че КНДР е готова за война срещу САЩ

Австралия обяви маймунската шарка за болест от национално значение

Заради 4 случая на COVID: Локдаун за 1 милион души в Ухан

След няколко жертви на земетресение на Филипините – трус и в Тайван

В Истанбул откриха съвместния център за износ на зърно от Украйна

Иран ще ремонтира руски самолети

Взривоопасно напрежение между Израел и Русия: Излезе потвърждение за руска стрелба срещу израелски изтребители в Сирия

Няколко ранени при мощния трус от 7,1 по Рихтер във Филипините

Турция удължава газовите споразумения с Русия, Азербайджан и Иран

Източник: