агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Винетките поевтинява от Нова година

Винетките поевтинява от Нова година

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

От 1 януари следващата година е заложено намаление на винетките с около 10%  и увеличение на тол ставките с 50%. Това съобщи директорът на тол системата Георги Темелков по време на кръгла маса на тема “Две години тол система – плюсове и минуси. Ускоряване развитието и изграждането на автомагистралите в България чрез публично-частно партньорство. Необходими промени в политиката на таксуване”.

Още по темата

4 авг 2022 13:50

8

гръцки преводач Добрич

31 юли 2022 14:28

48

Дискусията е под патронажа на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

Очакваните приходи от пътни такси за 2023 г. са около 770-820 млн. лв., информира БТА. Около 2/3 от общите приходи следва да се генерират от тежкотоварния трафик, каквито са практиките в Европейския съюз.

Около 800 млн. лв. са очакваните приходи от пътни такси, които държавата ще събере през 2023 г. Прогнозите са 550 млн. лв. от постъпленията да са от тол такси, които превозните пътни средства над 3,5 тона заплащат за изминато разстояние. Останалата сума – около 250 млн. лв., се очаква да се генерира от продажбата на винетки за леки автомобили, стана ясно още от кръглата маса.

Източник:

Вижте още:  Жертва на насилие в Европа е една от три жени