агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Военният министър: Ваксините изкореняват опасните болести

Военният министър: Ваксините изкореняват опасните болести

Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Георги Панайотов призова военнослужещите от българската армия да се ваксинират.

“В битката срещу COVID-19 на първа линия този път са българските медици, които се борят заради нас. С този вирус трябва да се води непоколебима борба. Ваксините на този етап са единственият начин за защита. Сега е моментът и българската армия да послужи за пример на обществото, какъвто винаги е била като избере да подкрепи ваксинацията в България”, призова министър Панайотов, цитиран от БГНЕС.

Още по темата

22 окт 2021 11:13

108

22 окт 2021 09:05

547

Той припомни, че България е една от първите страни в света, която прилага ваксини. За това принос има и българската армия. По време на Първата световна война населението в районите, където е оперирала българската армия, е било ваксинирано срещу едра шарка.

“През 1928 г. страната ни е една от първите в Европа, която ликвидира едрата шарка. В началото на миналия век сме една от първите страни в света, която започва да използва ваксини срещу дифтерит. България отново е една от първите страни, които прилагат БЦЖ ваксини срещу туберкулоза още преди широкото й въвеждане. Благодарение на ваксините са изкоренени редица обществено опасни заболявания, които са били бич за човечеството през всичките векове досега”, подчерта министър Панайотов.

Той също така обърна внимание на медицинската статистика. Според нея 97% от настанените за лечение във ВМА не са ваксинирани.

Източник:

Вижте още:  Кога е направен COVID теста на Минчев? От парламента отговориха

Leave a Reply

Your email address will not be published.