агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Вярата в доброто със скулптурата “Водна паша”

Скулптурната композиция “Водна паша”, която вече е хит в социалните мрежи, беше официално открита в Южния парк в столицата. Композицията се състои от пастир, който води стадото.

seo-blog7

От 2009 до 2019 г. първоначалната композиция е разположена в езерото до село Осиковица край Правец. Тя била направена от стиропор, пръчки, плат и опакована в смола. Идеята “Водна паша” да заживее в София е на писателя акад. Владимир Зарев.

“Когато я видях в блатото на Осиковица беше наистина като духовно явление, бях смаян. Просто не можех да си представя, че това творческо вдъхновение ще си отиде. Тогава с Румяна Теслакова решихме да направим подписка и да се борим този проект да се осъществи”, разказва той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Сега фигурите са изработени от месинг и тежат малко над 2 тона, а пастирът е висок над 4 метра. Композицията ще остане за постоянно в парка.

Желанието на автора е чрез Водна паша хората да вярват повече в доброто, в хубавите неща в живота и да гледат с оптимизъм.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Източник:

гръцки преводач Добрич

Вижте още:  Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави