агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

За последното денонощия руските сили са обстрелвали десетки украински градове

Войната в Украйна не спря и за Коледа, въпреки че вчера руският президент Владимир Путин заяви, че е готов за преговори. Руските сили извършиха над 40 ракетни атаки на Коледа, съобщиха украинските военни сили днес, предават от Ройтерс. 

seo-blog7

“В Херсонското направление противникът продължава да обстрелва с артилерия населените места по десния бряг на река Днепър”, се казва в съобщението. Украинските сили са предприели атаки срещу почти 20 руски цели, съобщават от ВСУ.

Трима руски военнослужещи бяха убити по-рано днес от падащи отломки на украински дрон, който беше свален, докато атакуваше база в руската Саратовска област. Вчера Путин отново заяви, че е отворен за преговори, и обвини Украйна и западните ѝ съюзници, че не участват в разговорите – позиция, която САЩ преди това отхвърлиха като позициониране предвид непрестанните руски атаки.

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски отговори, че Путин трябва да се върне към реалността и да признае, че Русия е тази, която не иска преговори. По-рано днес украинските военни съобщиха, че през предходните 24 часа руските сили са обстрелвали десетки градове в Луганска, Донецка, Харковска, Херсонска и Запорожка област. 

“Русия еднолично нападна Украйна и убива граждани”, написа съветникът Михайло Подоляк в Twitter. “Русия не иска преговори, но се опитва да избегне отговорността”.

гръцки преводач Добрич

Вчера Министерството на отбраната на Русия заяви в неделя, че предишния ден нейните сили са убили около 60 украински военнослужещи по линията на съприкосновение Купянск-Лиман и са унищожили множество единици украинска военна техника.

Вижте още:  Верижна катастрофа със стотици автомобили на мост в Китай

Кремъл заявява, че ще се бори, докато не постигне всичките си териториални цели, докато Киев казва, че няма да се успокои, докато всеки руски войник не бъде изхвърлен от страната. 

Източник: