агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Зеленски: С решението си НАТО даде зелена светлина за бомбардиране на нашите градове и села (ВИДЕО)

“Алиансът даде зелена светлина за бомбардиране на украинските градове и села, отказвайки да създаде зона, забранена за полети”, подчерта той. “Вие можехте да създадете такава зона… Но.. Но… Не знам кой можете да предпазите, дали можете да защитите и страните от алианса”, добави той.

seo-blog7

Президентът на Украйна Владимир Зеленски благодари в специално видео на “народите на Европа” за подкрепата, която му оказват. Видеообръ…

“Днес се проведе една слаба среща, объркана среща, среща, която показа, че не всеки смята битката за свобода на Европа за цел номер едно. Всички в НАТО знаят, че плановете на Русия са да продължи бомбардировките, да ги усили. Девет дни виждаме жестока война. Те разрушават нашите градове, Стрелят по нашите хора, по нашите деца, по жилищни квартали, църкви, училища… Те унищожават всичко, което може да ни осигури нормален живот. И те искат да продължат това. Знаейки, че нови удари и жертви са неизбежни, НАТО реши да не закрива за полети небето ни. Те самите създадоха наратива, че подобно действие ще провокира агресия от Русия към НАТО. Това е самохипноза на слабите, на неуверените. Вие трябваше да помислите за хората, за човечността”, каза горчиво Зеленски.   

Как се развива войната в Украйна – следете на живо тук.

“Всички хора, които умрат от този ден нататък, ще умрат и заради вас, заради вашата слабост, заради вашата липса на единство. Всичко, което НАТО успя да направи, беше да прокара през системата си за доставки 50 тона дизелово гориво за Украйна. Вероятно за да можем да изгорим Меморандума от Будапеща”, заяви Зеленски, визирайки даването през 1994 г. на гаранции за сигурността на Украйна в замяна на изтеглянето на ядрените й оръжия от съветската епоха. “Само че той вече е изгорен – в огъня на руските войски. Такова НАТО ли искахме ние? Такъв алианс ли изграждахте вие?”, попита Зеленски. 

Вижте още:  Заради кутия за пица: Арестуваха британски кикбоксьор за трафик на хора

“Не можете да ни платите с литри гориво за литрите наша кръв, пролята за нашата обща Европа, за нашата обща свобода, за нашето общо бъдеще”, заяви още украинският президент. Той все пак благодари на страните от НАТО, които са застанали до Украйна от първия ден и са плътно до нея, като помагат по всевъзможни начини. “Те го правят от първия ден на инвазията, знам, че ще са с нас до края. И затова ние не се чувстваме сами. Ще продължим борбата, ще защитим страната си, ще освободим земята си, благодарение на нашите герои”, категоричен бе Зеленски.

гръцки преводач Добрич

“Европа трябва да се събуди сега: най-голямата атомна електроцентрала в Европа гори. В момента руски танкове стрелят по ядрени блокове….

“Отговорихме на агресията, както можахме. Проявихме героизъм, солидарност и взаимна подкрепа”, категоричен бе украинският президент. “Ако на руските лидери са им останали очи, те ще видят какво е Украйна. Окупаторите си мислеха, че може да изключат украинците като телевизор. Те мислеха, че могат да ни спрат електричеството, водата, храната, отоплението. Те мислеха, че това ще накара украинците да се предадат. Но дори да ни отнемете кислорода, ние ще поемем дълбоко въздух и ще ви кажем: “Махайте се от нашата земя!” Дори в пълна тъмнина ние виждаме истината и ще се бием докрай, защото сме воини на светлината и днес никой на планетата Земя не може да каже, че тази фраза е просто патос”, каза още емоционално той. 

“Девет дни война. Много от нас имат традиция да си спомнят, тези, които са ни напуснали, на деветия ден. Вечна памет на всички, които загинаха за Украйна”, заяви Зеленски и запази кратко мълчание. Той каза, че е наградил с медали и звания 76 души за героизма им при защитата на страната, като 37 от тези признания са връчени посмъртно. 

Източник: