агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Генслер: Крипто платформите, без регистрация в SEC, правят нелегален бизнес

Ще има ли регулации за крипто?

bitcoin cena

seo-blog7

Възходът на криптовалутите предизвика въпроси кога Комисията за ценни книжа и борси ще разкрие регулации, специално насочени към криптовалутите. Председателят на SEC Гари Генслер каза, че връзката между регулатора и индустрията на криптовалутите всъщност е проста.

В ново интервю за Influencers с Andy Serwer, влиятелният председател на SEC обясни защо разглежда съществуващото законодателство като „просто“, когато става въпрос за упражняване на широко влияние върху въпроси от потенциален спот на Bitcoin ETF до по-широко регулиране на платформите за криптовалути.

Какво може да спре петрола по пътя към 150 долара?

В момента Генслер призовава най-големите борси за криптовалути – като Coinbase (COIN), BlockFi и други – да се регистрират доброволно в SEC. Но той казва, че „законът е ясен“ по този въпрос. „Въпросът е дали са регистрирани или работят извън закона и ще го оставя така“, каза той.

Генслер също така посочи наскоро уреденото дело срещу BlockFi за 100 милиона долара за сметката му за лихви в криптовалута като пример защо тези компании „трябва да спазват изпитаните във времето закони за ценните книжа“.

Коментарът тази седмица идва, тъй като някои крипто компании – както и някои от неговите колеги комисари – предлагат различни възгледи за това кога и как SEC ще се потопи в регулирането на индустрията.

МВФ: Икономическите последици от войната ще бъдат опустошителни

гръцки преводач Добрич

Комисарят на SEC Хестър Пърс наскоро каза пред Yahoo Finance, че не очаква комисията да въведе пряко регулиране на криптовалутите тази година. При липса на пряка регулация, тя предлага прилагането на така наречения тест на Хоуи – който определя дали да се класифицира даден актив като ценна книга – към цифровите активи. Тя обаче намекна, че агенцията може да регулира крипто токените по различен начин от другите активи.

Вижте още:  Най-добри банкови продукти през май

„Става малко по-трудно, защото токенът работи по различен начин от някои от тези други активи; и информацията, която може да искате за този токен, е малко по-различна от тази, която бихте искали за други видове активи“, каза Пърс пред Yahoo Finance.

От своя страна Генслер отбелязва, че SEC трябва да защити тези, които търгуват на крипто борси. „Не по-малко важно е да имаме защита на инвеститорите на крипто борсите, от платформите за кредитиране, където хората извършват транзакции, купуват и продават крипто токени, и имат подходящо разкриване на самите токени и защитават обществеността от измами и манипулация“.

Той не предложи график за нови регулации на борсите по време на разговора тази седмица, но преди това се съсредоточи върху това да бъде изпълнено през 2022 г.

По въпроса за Spot Bitcoin ETF, който много инвеститори очакват с нетърпение, Генслер се придържа към политиката си да не коментира предложения в момента пред SEC. Все пак той каза, че няма да одобри конкретен ETF, докато процесът на преглед не приключи, за да се сведе до минимум шансовете за „лъжи“.

Миналата година, в знаков момент, Генслер и SEC одобриха ETF, базиран на биткойн фючърси. Той обаче се движи по-бавно към превозните средства за инвестиране в текущата цена на жетоните. Критиците на структурата на фючърсния ETF биха искали по-широка инвеститорска база да може да инвестира на текущи цени.

В скорошно писмо до конгресмена Том Емер, републиканец от Минесота, Генслер подчерта, че процесът на преглед е в ход. SEC продължава “да разглежда предложенията за листване и търговия с тези продукти”, написа той, без да даде времева линия.

Вижте още:  Парите на Фонда за преструктуриране на банки останаха непокътнати през 2021 г.

Така или иначе, Генслер многократно е обещавал да разгледа внимателно предложенията за ETF. „Ако набирате пари от обществеността и обществото очаква някаква печалба въз основа на усилията на тези хора, които събират парите, това попада в определенията за ценна книга и законите за ценните книжа“, каза той.

Източник