агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Горанов: Радев счупи политическия модел, вкара аматьори в политиката

Ясно е кое е важно за държавата в момента и да се крият зад червени линии е глупаво. Това заяви бившият финансов министър Владислав Горанов пред бТВ.

seo-blog7

Асен Василев не е съставил и не е изпълнил нито един бюджет, затова да вярваме на неговите прогнози е прибързано. За съжаление на него никога не му се получава да плати цялата сметка за своите решения, каза Горанов и посочи, че харчейки много пари на заем, Василев е опитвал да създава благополучие.

Ако беше вярно, че пенсионната система може да бъде раздута до безкрай, то предполагам, че още по времето на Жан Виденов щеше да е направено. В българския бюджет са поети огромни ангажименти за текущи разходи – за пенсии, за заплати, за съжаление не дотам за инвестиции.

Още по темата

6 окт 2022 09:22

152

5 окт 2022 19:20

гръцки преводач Добрич

81

Две години след присъединяването ни към ЕРМ и Банковия съюз, няма нито едно реално действие по посока на влизане в Еврозоната. С влизането ни в Еврозоната националният суверенитет на България ще бъде увеличен, защото ще вземем участие във взимането на решения. Загубихме национален суверенитет, когато влязохме във Валутния борд. Той е успешен проект, но не може да бъде вечен. Еврозоната е мястото, където трябва да отидем, категоричен е Горанов.

По думите му, дългът ще расте в следващите години и то с големи темпове.

Тръгнахме от ниски нива и не сме сред калпазаните по висок дълг, но отвън изглеждаме несигурни и нестабилни и пазарът вече не ни иска. Дори вътрешният пазар не иска да кредитира правителството.

Вижте още:  Intel праща в неплатен отпуск част от работниците си в Ирландия

Нашите банки не искат да финансират правителство. Ще се увеличат много разходите за плащане на лихви. Собствените ни банкови институции не вярват в собственото си правителство и не искат да влагат пари, каза бившият финансов министър.

Според него най-голямата „беля” е, че сме помислили, че може да решим всички социални проблеми за сметка на кредитите.

Удвояването на пенсиите за две години е социален експеримент, който не можем да си позволим, посочи той.

Владислав Горанов отправи критики към президента Румен Радев и го посочи като отговорник за счупването на политическия модел.

Радев счупи политическия модел с вкарването на аматьори в политиката, заяви Горанов и продължи по линия на бъдещите разговори в търсене на съгласие за правителство: Радев вероятно потрива ръце, защото президентската институция е силно, но парламентът загуби своята роля и функция. Защо? Защото нито един от тези 240, които ще бъдат обявени, не могат да решат проблемите на българите по една проста причина – те не си говорят. Не знам дали Плевнелиев и Паси ще могат да изиграят ролята на брачен консултант за раждането на нещо.

Горанов бе категоричен, че ГЕРБ не е в изолация и в политиката нищо не може да стане без Борисов.

Тези, които не могат с други аргументи да надделеят над ГЕРБ, се опитват да го накарат да изчезне. Борисов не е само ГЕРБ. Това е партия, която през годините успя да изгради собствен живот. Тези, които не могат да заобиколят Борисов в политиката, се опитват да го отстранят, да го няма. Така не се прави политика, коментира Горанов.

Вижте още:  Има ли шанс четиридневната работна седмица да е работеща за бизнеса?

В заключение той посочи, че редовно правителство има житейски аргументи да съществува, за да дадем отговор на въпросите дали искаме да влезем в Еврозоната и ПВУ. /БГНЕС

Източник: