агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Как SEO може да помогне на онлайн бизнеса?

SEO бизнес 2020

В тази статия SEO специалистите от trixie-seo ще Ви запознаят какво означава терминът SEO, и как може да се използва в полза на Вашият бизнес сайт.

SEO идва от английското съкращение на “Search Engine Optimization“, преведено на български “оптимизация за търсачки”, дейност обхващаща всички процеси по оптимизацията на един уебсайт за търсачките (Google, Bing, Yandex). Процесите по SEO оптимизация се разделят на 2 категории:

  1. On-site SEO
  2. Off-site SEO

Първата категория представлява всички подобрения които се правят по сайта (Заглавия, тагове, категории, съдържание, структурирани данни, вътрешни връзки с ключови думи, оптимизации по кода на сайта и мн.др.).

seo-components-onsite-offsite

Втората категория се разделя на 3 под категории:

  1. Линк билдинг
  2. Социални мрежи
  3. Реклама (платена или безплатна)

Целта на SEO оптимизациите е сайта да се класира на челни позиции по множество ключови думи по които хората търсят и да се увеличи органичния трафик от търсачките. Така се увеличават и шансовете за продажби. Всеки онлайн магазин иска по-добра видимост и разпознаваемост в Интернет.

По-добрите позиции на сайта в Google водят до повече посещения и увеличени продажби. SEO е най-ефективния канал за увеличаване на продажбите онлайн.

Тук е уместно да кажем че SEO оптимизацията на сайтове е маратонен процес, изключително комплексен и многопластов обхващащ множество различни фактори като последната дума има само търсачката. Google е този който определя как ще класира сайтовете по исключително сложен алгоритъм, и всички SEO специалисти по света се опитват да предскажат неговите желания в стремеж да класират добре сайтовете по които работят от години.

Всеки бизнес ли има нужда от SEO?

Вижте още:  Експерт: Енергийната криза в Европа ще свърши преди войната в Украйна

Колко време продължава работата по SEO?

В света на оптимизацията за търсачки почти няма еднозначни отговори и най-често използваният от специалистите е “Зависи”. Всичко зависи от конкретния сайт, ниша, конкуренти и бюджет. При слабо конкурентни ниши резултати се очакват след 3-4 месеца работа, докато при високо конкурентните ниши може да мине и година преди да видим измерими положителни резултати. Собствениците на бизнеса е добре да са наясно със факта че SEO е непрестанен процес. В момента, в който спрете да работите по сайта или намалите създаването на нови връзки, сайта ще почне да губи позиции. Помнете че конкуренцията не спи.

Как се правеше SEO до 2015?

Старите SEO оптимизатори ще ви потвърдят че до 2015 Google се манипулираше лесно. Всичко се свеждаше до съдържание наводнено с повтарящи се ключови думи за които искаха да класират сайта. Значение имаха мета таговете, скриването на текст в кода, а линковете бяха на килограм, без оглед на качество. Печелеше този сайт който имаше повече линкове. Потребителя нямаше никакво значение и фразата “потребителско изживяване” не беше измислена.

Всичко това водеше до СПАМ (ниско качествено съдържание, написано единствено и само за търсачките).

google-fred-update

Google виждайки проблема реши да създаде ъпдейтни, променяйки алгоритъма си за да се справи със спама. Така се родиха, “Панда”, “Пингвин”, “Колибри”, “Фред”, “Mobilegeddon”, “EMD”, “Rank Brain” и много още обновления които поизчистиха Google SERP от боклучавите сайтове, заменяйки ги с качествена и авторитетна информация. От цялата тази битка на google и спамърите спечелиха и обикновените потребители. В наши дни именно тази търсачка се използва от над 95% от българите за всякакво търсене на информация.

Вижте още:  Нидерландия и Германия със съвместен енергиен план за Европа

Как се прави SEO сега? – 2020

Днес Google е обучен да разбира и да свързва различни неща за да предостави надеждна и проверена информация. Имайки достъп до изключително количество съдържание на всякакви езици търсачката “мисли и разбира” зададените въпроси и предоставя съдържание което е точно в нишата. Качеството на сайтовете се е подобрило много, сега почти всички са оптимизирани за мобилни устройства, всеки бизнес отделя необходимото внимание на потребителското изживяване и семантиката и персонализираното съдържанието е царя който печели. Локалните резултати в зависимост от местонахождението на мобилното устройство вече са водещи. Това означава че когато Иван направи търсене за “гръцки преводач във Варна” и се намира в гр. Варна ще види сайтове и преводачески агенции от града. Докато Георги намиращ се в София при същото търсене ще види резултати за преводачески фирми в София.

Бързи сайтове, със съдържание написано за хората, със структурираните данни, с SSL сертификат са печелившите. Но създаването на такива сайтове ангажира екип от програмисти, уеб дизайнери, SEO експерти, копирайтъри и маркетолози и цената за изработка и поддръжка на такива сайтове се покачва всяка година.

За да успее един бизнес сайт или онлайн магазин в България да се класира на първа страница в Google е необходимо да намери SEO агенция с която да сключи договор за абонаментни SEO услуги за поне една година. Само това е начинът на успеха.

Колко струва SEO оптимизация през 2020?

Ориентировъчно цените започват от 1000 лв на месец в продължение на година. В тази цена е включена цялостна поддръжка на сайта (on-page, off-page SEO), писане на съдържание и популяризация в социалните мрежи. Вече в зависимост от конкретните нужди на сайта, цената се покачва със допълнителни часове работа и участие на различни специалисти в добавянето на различни функционалности в сайта. Всяко нещо си има цена.

Вижте още:  Млади висшисти започват първа работа в администрацията

Виж: Имам ли нужда от SEO?

seo uslugi cena

SEO услуги цена

Тук искаме да споделим че в SEO няма гаранции. Който се опитва да Ви убеди че може гарантирано да класира един сайт в топ 3 резултата в google Ви лъже. Но липсата на такава гаранция не трябва да се взема като предпоставка че всички професионалисти които практикуват професията са мошеници и единствената им цел е да Ви вземат парите без да предоставят насреща резултати. Сериозните SEO агенции в България са на световно ниво по експертност, могат да Ви покажат стотици case study по които са работили с клиенти и как са решили конкретни проблеми и да обвържат с договор целите и резултатите, така че клиентите да се чувстват спокойно че по техните сайтове работят доказани професионалисти с репутация.

Потърсете в любимата търсачка информация и ще се ориентирате кои фирми са надеждни. Те не са много.

В заключение искаме отново да посочим че SEO оптимизацията на сайтове за търсачки е най-ефективният дигитален канали който в дългосрочен план възвръща в пъти направените инвестиции. На Вас остава само да изберете изпълнител с който ще партнирате за достигането на набелязаните цели.