агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Промяната на формата на управление цели да се отвлече вниманието на хората

Кой може да промени формата на управление на страната?

seo-blog7

“Смяната на Конституцията и формата на управление е материя, която сякаш с магическа пръчка ще реши проблемите на хората, но по-скоро се хвърля топката в трибуните, за да може хората да не мислят за своите текущи проблеми. Да се надяват, че като има такава голяма промяна, ще има промяна и в техния живот. Щатите и Франция като президентски републики също имат проблеми”, заяви преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова в студиото на “Денят ON AIR”.

По думите ѝ пътят за референдум е доста дълъг и трънлив.

“Дори само в Народното събрание да е дебатът или да се зададе въпросът на национален референдум, трябва да има проект. Инициаторите трябва да кажат какво предлагат преди да се вземе решение. Това, което предлагат Трифонов и Митева, са две различни форми. От гледна точка на това къде е разположена изпълнителната власт и къде е сложен нейният титуляр”, допълни доц. Киселова, пред Bulgaria ON AIR.

Нейното мнение е, че в изминалото десетилетие е имало доста силен министър-председател, който е бил опитомил парламента.

“Борисов 7 пъти отиде в парламента. Това доведе до доста ниско доверие в Народното събрание. До появата на партии, които се опитват да изместят ГЕРБ, но поради натрупалата се инерция, тя все още е първа политическа сила”, изтъкна тя.

“Трябваше да си заложат постижими цели. Самият факт, че темата за борбата с корупцията продължава да е актуална, означава, че има още какво да се желае, но не е достатъчно само говорене, а конкретни действия”, коментира доц. Киселова.

гръцки преводач Добрич

Тя посочи, че имало няколко предложения за това кой да разследва главния прокурор. “Трябва да го разследва някой, който не зависи от него”, каза преподавателят по конституционно право.

Вижте още:  Откриха нарушения с дървесина от общински гори в Хисаря

И заключи, че има контрол над актовете, които взима служебното правителство.

“Допустимо е да бъдат правени правни промени. Не е проблемът, че има промени, а че част от назначените хора не са с необходимите качества”, завърши тя.

Източник: