агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Станишев: Хората очакват от партиите да загърбят егото си

Хората очакват от партиите да загърбят малко егото и всички да са малко по-скромни. Това зааяви в студиото на “Панорама” бившият председател на ПЕС Сергей Станишев.

“Имайки предвид, че партията победител има 9% от имащите право на глас, моята партия за съжаление – 3,5%, това означава, че всяка една от партиите няма достатъчно доверие и то трябва да се извоюва наново, защото си играем с огъня”.

По думите му в противен случай или ще се роди уродливо политическо явление, което ще е крайно популистко, или хората просто ще се оттеглят, както направиха на последните избори:

“Трябва да се търси консенсус по основните политики. Сега не е 2021 г., когато започна този цикъл от избори. Сега се води война много близо до България, инфлацията е рекордна, енергийните цени са рекордни, икономиката навсякъде е пред фалити, защото европейското производство става неконкуретно”, коментира Станишев.

Призова партиите да не говорят само за предстоящи избори, защото има различни формули за кабинет. Влизаме в рисков период заради политическата нестабилност и може да не постигнем членството в еврото 2024 година, каза Станишев.    

Той смята, че БСП трябва да се събуди, защото избирателите им са излезли в стачка.

“БСП не е моя. Казвал съм, че ще положа всички усилия БСП да се възстанови. Много малко време остава, за да се обърне тренда, защото когато предлагаш на хората едно и също и те вече четири пъти ти дават знак, че така не върви, а ти казваш “не, не, всичко е наред”, това е тежка диагноза”.

Той определи като правилно решението на социалистите да подкрепят Вежди Рашидов за председател на НС. На въпрос дали би се кандидатирал отново за председател на партията, Станишев отговори, че засега не обмисля.

Вижте още:  Една от жените, пострадали в „Арсенал“, остава в болница

Източник: