агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

3 американски банки фалираха за 3 дни

Трета американска банка фалира за три дни, четвърта получава $70 млрд. помощ

  1. Silvergate Bank
  2. Silicon Valley Bank
  3. Signature Bank

Щатските регулатори затвориха базираната в Ню Йорк банка Signature Bank в неделя. Това е третият най-голям фалит в банковата история на САЩ, два дни след като властите затвориха Silicon Valley Bank, съобщи Ройтерс. Два дни по-рано крипто банката Silvergate също обяви, че прекратява операциите си и минава в доброволна ликвидация.

seo-blog7

Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) пое контрола върху Signature, която имаше 110,36 милиарда долара активи и 88,59 долара депозити в края на миналата година, според Министерството на финансовите услуги на щата Ню Йорк.

Прочети още: Фалираха 3 банки в САЩ

Всички вложители на Signature Bank и Silicon Valley Bank ще бъдат компенсирани и „никакви загуби няма да бъдат поети от данъкоплатеца“, казаха в съвместно изявление Министерството на финансите на САЩ и други банкови регулатори.

Затварянето на Signature последва фалита на Silicon Valley Bank в петък, вторият по големина в историята на САЩ след Washington Mutual, която се срина по време на финансовата криза от 2008 г.

Инвеститорите бяха обезпокоени от скоростта, с която банката SVB, 16-ият по големина кредитор в САЩ, беше съборена от тегления от клиенти. Епизодът миналата седмица срина с повече от 100 милиарда долара пазарната стойност на американските банки, което накара правителствените служители да предприемат бързи действия през уикенда, за да се опитат да възстановят доверието във финансовата система.

Прочети още: Какво трябва да знаем, когато търгуваме с акции на световните борси?

Банковите регулатори във Великобритания и Канада съобщиха, че вече са поели контрол над клоновете на SVB за да ограничат кризата.

гръцки преводач Добрич

First Republic получава 70 млрд. долара помощ

Четвърта американска банка, засегната от кризата, First Republic Bank заяви, че е подкрепила финансите си с допълнително финансиране от Федералния резерв и JPMorgan, предаде Bloomberg.

Вижте още:  Парламентът на ЕС одобри правилата за лицензиране на криптовалути

Новото финансиране дава на банката, която беше под натиск след колапса на SVB миналата седмица, 70 милиарда долара неизползвана ликвидност. Това не включва пари, които First Republic има право да взема назаем чрез нов механизъм за заеми, предназначен да помогне на банките да посрещнат тегленията.

Въпреки, че депозитите на банката са насочени повече към по-богати хора, отколкото тези на SVB, много от депозитите ѝ са незастраховани. Повече от 140 милиарда долара от нейните депозити са в сметки, които надхвърлят лимита за федерално застраховане на депозити.
Източник