агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Ковачева: Да се опростят глобите за винетки на жителите на Пролеша

Ковачева: Да се опростят глобите за винетки на жителите на Пролеша

seo-blog7

Снимка: БГНЕС

Единственият начин за опростяване на глобите, натрупани от липса на винетки от жители на Пролеша, е амнистия. Това заяви пред Нова тв омбудсманът Диана Ковачева.

Според нея санкциите не могат да бъдат опростени по друг начин, защото, по думите ѝ, на опростяване подлежат само несъбираеми държавни вземания. “За мен само амнистия от Народното събрание – това е”, смята тя. По процедура МС трябвало да се обърне към НС с искане за закон за амнистия, който е еднократен, само за конкретния случай.

Още по темата

18 юни 2021 13:28

6

гръцки преводач Добрич

30 юли 2020 08:50

11

Ковачева ще предложи в парламента уведомяването за натрупани глоби към тол агенцията да става в рамките на три дни. По думите ѝ това е основният проблем. “Аз правя предложение днес в Народното събрание по повод на сгрешените винетки уведомяването да бъде в рамките на три дни. Това е разумен срок”, заяви омбудсманът.

Жители на село Пролеша край Божурище натрупаха неплатени глоби за винетки, които ги принудиха да протестират. Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков обясни, че ще се прави юридически анализ на ситуацията. В същото време потърпевшите растат лавинообразно. Оказва се, че с глоби за хиляди левове са се сдобили и жители на освободения от винетки град Божурище. Полина Игнатова и съпругът ѝ живеят в краен кварта на града. Тя разказа, че двамата са натрупали общо над 130 задължения към АПИ.

“Истината е, че на 27 февруари на заседанието на Министерския съвет е взето решение Пролеша да бъде част от освободените от винетка, но на следващия ден в Държавен вестник е обнародвано съвсем различно решение, където Пролеша липсва. В Народното събрание също е съобщено, че тези хора са освободени”, подчерта омбудсманът на републиката. Тя нарече глобите “изключително несправедливи”.
 

Вижте още:  Ледена пързалка "Юнак" отваря врати на 1 декември

Източник: