агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

НЕВЕРОЯТНО: Вижте какво накара Чефо от „Ол инклузив” да откаже цигарите

2
26 Ноември 2021, 15:46


Любомир Бъчваров, който играе Чефо в хитовия сериал „Ол инклузив” по Нова тв, отказал цигарите преди години, когато сериозно се бил амбицирал да преплува Ламанша в двете посоки. Актьорът, родом от Велико Търново, тренирал по два-три пъти в седмицата и вече имал успешни представяния в маратони, когато потърсил съдействие от Олимпийския комитет. За жалост, желанието му не само не било удовлетворено, а било посрещнато с лека насмешка. „Гледай си професията”, казали му от там, което много натъжило Любомир Бъчваров. И все пак актьорът, който тогава бил на 32 години, вече с две деца и популярност, отчита позитиви от тази своя несбъдната мечта. Спрял цигарите, спортува активно от тогава и до днес, 80-годишният актьор, който празнува рожден ден на 29 септември, продължава да плува километри в открито море. „Тренирах три години в тежка минерална вода, в басейн в Рударци, по три пъти в седмицата. Исках да преплувам Ламанша в двете посоки. В едната са го преплували вече много хора. Исках да отида и да се върна. Но затова е необходимо да има екипи, които да са с теб”, споделял е Любомир Бъчваров и е изтъквал, че освен изключително физическо предизвикателство, подобно начинание е и изпитание за психиката. „Защото това е безумие. Безгранична самота най-напред, с която аз се пребори”, казвал е актьорът.
Тази година той пребори и Ковид-19, заради който влезе в болница. Докато е под лекарско наблюдение, научил, че ще бъде удостоен с „Икар” на Съюза на артистите в България. Любомир Бъчваров получи почетната награда „За чест и достойнство”. Ковид-19 напълно го срива. „Бях сянка. Отслабнах 15 кг. Не можех да направя дори една крачка. Нямах сили да говоря, да чета. Жив труп!”, споделя екранният Чефо.В периода си на възстановяване Любомир Бъчваров се снимал в американска продукция „Спомени”, в която играел брат на холивудската звезда Лиъм Нийсън. Героят на българския актьор е в количка с деменция, а родственикът му – в ролята е екшън звездата, идва да го види. Въпреки кратката сцена и че не говорят един език, двамата актьори бързо си стават близки. Толкова, че когато фотографът на продукцията се появил да документира момента, Лиъм Нийсън се затичал и прегърнал силно Любомир Бъчваров.
За щастие, търновецът се справя и с изпитанието Ковид-19. „Това лято плувах 85 км”, хвали се екранният Чефо наскоро. Той работи с все същия хъс, като сред проектите му е моноспектакълът „Старецът и морето” по Хемингуей. Любомир Бъчваров работи по него със съпругата си – художник-сценографа Надежда Митева. Актьорът мечтае условията, свързани с пандемията, да се нормализират, за да играе спектакъла навсякъде в страната. Любомир Бъчваров иска пак да постави и „Греховната любов на Зографа Захарий”, с чийто откъс преди време печели кастинг в София на Цирк дю Солей. Актьорът, който тогава бил директор на Търновския театър, толкова впечатлил екипа на известната трупа, че дамите в него се просълзили. По-късно получил съобщение с въпрос дали желае да е част от трупата на Цирк дю Солей. Иска ли питане? Трябвало само да изпрати една драматична песен. Той дал записа на агентите от българска страна, ангажирани с кастинга. Тъкмо щял да говори със Стефан Данаилов, който тогава бил министър на културата, когато научил, че записът не пристигнал до получателя. Агентите от българска страна не го изпратили до Цирк дю Солей и ролята, която Любомир Бъчваров трябвало да играе в спектакъла на трупата, била поверена на чешки актьор. „Щастието е в това, ако имаш, да го споделиш с някого. Ако можеш, да направиш някого щастлив. А това правим ние, актьорите, на сцената. Затова може би съм щастлив. Защото гледаме много сериозно на това, което вършим, като мисия”, споделя Любомир Бъчваров за любовта си към професията.
Той я припознава като свое призвание заради легендарният актьор Константин Кисимов. „Не е в нашия род, но е близък до нашия род. Той е причината аз да се реша най-накрая да кандидатствам във ВИТИЗ”, казва екранният Чефо. Актьорът споделя, че е имал изключително щастливо детство. Израснал на улица „Колю Гайтанджията” във Велико Търново. С връстниците му били сплотена банда и играели по цял ден. На театрална сцена стъпва още на 8 години, когато съседът му Георги Ефремов, който бил изключително добър самодеец, го поканил да се запознае с подготовката на представление в читалище „Надежда”. Малкият Любо бил силно впечатлен. Толкова, че когато му предлагат да участва в постановката „Снежанка и седемте джуджета”, бъдещият актьор веднага приема. Следват още много магични моменти в театъра и киното, които Любомир Бъчваров ще си припомня в неизбежните за професията трудни моменти. Актьорът е късметлия и със срещите си с колеги. Той е ученик на  Боян Дановски, на когото посвети Икар-а си, изтъквайки, че е неговият бог в театралното изкуство. „Това е голямата ми среща в живота”, казвал е Любомир Бъчваров, като е подчертавал колко много му е дал, дори само с присъствието си, с излъчването си, което е определял като пътеводна светлина. Актьорът е познат и от големия екран. Има роли в златните ленти „Следователят и гората”, „Умирай само в краен случай”, „Бариерата” и други. Играел е и в поредиците „Капитан Петко войвода”, „Константин Философ”, „В името на народа”. На театрална сцена е партнирал на Апостол Карамитев, а със Стефан Данаилов се е срещал само във филм, но пък са били близки. Любомир Бъчваров е изтъквал колко широкоскроен човек бил Мастъра и колко му помагал. Когато Ламбо бил министър на културата, колегата му бил директор на Пернишкия театър, а после и на Търновския театър. „Никой не ми е помагал толкова, колкото той. И не само на мен – Стефан се раздаваше, беше наистина еталон за добър и сърдечен човек”, казва Любомир Бъчваров. Той винаги се е определял като щастлив човек не само, заради шансовете в професията и ценните срещи с колеги, а и заради щастливото си семейство. Любомир Бъчваров и художникът-сценограф Надежда Митева са заедно повече от 30 години и имат четири пораснали дъщери.

Източник: