агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Росен Желязков: Обществото очаква от парламента конкретни решения

“Адмирирам усилията на дуета Росен Плевнелиев – Соломон Паси да търсят контакти и решения за възможни разговори между парламентарно представените партии. Декларацията представя тяхното виждане, но тя няма как да влезе в Народното събрание. Важно е съдържанието – изпълнено е с желание и позитивизъм за сформиране на нов кабинет”. Това заяви зам.-председателят на парламента от ГЕРБ-СДС Росен Желязков в предаването „Още от деня“ по БНТ.

seo-blog7

„Предстоят консултации при президента. Вярвам, че към края на седмицата ще имаме яснота и за формата, и за посоката“, разясни той.

„Не мисля, че има нещо различно в заявяваното от нас, ние имаме специален раздел, насочен към съдебната реформа, но е нужно мнозинство. Ако ще вървим в посока за търсене на работещи решения във всички сектори – трябва да се говори. Само с разговори може да се стигне до конкретни политики“, подчерта Желязков.

„Трябва да се намират решения не само до противодействие на корупцията, но и нейната превенция. Самият дефект на това явление трябва да се бори в нейните корени. Без ГЕРБ може да се състави мнозинство, но без ГЕРБ не могат да се взимат онези важни решения, нужни за реформи. Няма как да се прави реформа без мнозинство. Реформа насила никога не е успяла“, изтъкна той.

„Обществото очаква от парламента конкретни решения. Проблемите с доходите и инфлацията отдавна чукат на вратата ни. Друга тема е войната в Украйна“, каза зам.-председателят на НС.

Той увери, че няма сламени хора, най-вече в лицето на председателя на парламента.

„Ние ще настояваме за промяна на Изборния кодекс, за да може избирателят да има възможност да реши как да гласува – дали машинно или с бюлетина“, заяви още той.

гръцки преводач Добрич

„Ясно е, че в този парламент всяко гласуване ще бъде ad hoc. Това е голямото предизвикателство – как да се усеща пулсът на общественото очакване. Това може и да е моделът на едно бъдещо управление“, прогнозира желязков.

Вижте още:  Караджов очаква "Хемус" да бъде завършена през 2027 г.

Източник: