агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Беларус намалява осезателно дипломатическото си присъствие в ЕС

Беларус ще намали значително дипломатическото си присъствие в държавите от Западна Европа и ще го увеличи в страните от ОНД, както и в Китай и други държави, съобщи днес външният министър Владимир Макей.

seo-blog7

Той обясни, че става въпрос за намаляване броя на дипломатическия персонал в представителствата на Минск в чужбина. Голяма част от служителите ще бъдат пренасочени в други мисии, където има нужда от тях – в страните от Общността на независимите държави (ОНД) и в други по-далечни дестинации.

Беларуски дипломат е ранен, след като посолството на страната в Лондон е било нападнато в неделя, съобщи информационната агенция Белта,…

Намаляването на дипломатическото присъствие в държавите от Западна Европа Макей обясни със „сериозния санкционен натиск“.

„Виждаме, че, за съжаление, е намаляло нивото на сътрудничество на нашите задгранични представителства с министерствата на външните работи на държавите на акредитация. Това се отнася на първо място за Западна Европа. В същото време се появи необходимост от подсилване на дейността ни на други флангове“, каза външният министър.

По думите на Макей, дипломатическото присъствие на Беларус ще бъде засилено в държави, които са стратегически важни за нея партньори и сред които са Китай и Индия. Очаква се скоро в беларуското външно министерство да бъде създаден специален отдел по Китай. Министърът отбеляза, че има планове за отваряне на нови посолства в Африка в държави, „които са платежоспособни и където има търсене на нашата продукция“.

гръцки преводач Добрич

Източник: Дойче веле

Международната организация с нестопанска цел CIVICUS понижи рейтинга на Беларус по отношение на гражданските свободи. Оценката й, споре…

Още от ЕВРОПА:

Вижте още:  ООН разследва дали украински военни не са избили предали се руснаци (ВИДЕО)

ЕМА одобри употребата на ваксината на “Новавакс”

„Лек локдаун“ започва в Германия от 28 декември

Папа Франциск: Домашното насилие е “почти сатанинско”

Нападнаха беларуското посолство в Лондон, дипломат е с мозъчно сътресение

Кои са най-младите лидери в света?

Вариантът Омикрон отложи срещата на Световния икономически форум в Давос

Франция засилва натиска върху неваксинираните с нов сертификат

ЕП прие резолюция срещу “съвременното робство” в Сърбия

Изследване: Дори най-рисковата за сърдечни проблеми ковид ваксина е в пъти по-безопасна от самия КОВИД

Във Франция: Официална препоръка да се избягват някои маски с нанографен

Източник: