агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Петдневната работа седмица от офиса е в историята

Проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) сред служители от 25 държави показва, че може би никога няма да се върнем към работа от офиса 5 дни седмично, съобщава Bloomberg.    

seo-blog7

Както служители, така и техните мениджъри осъзнават, че работата от домовете по време на пандемията се е отразила положително на тяхното представяне и благосъстояние, показва доклад на ОИСР. Очаква се делът на служителите, които работят от разстояние поне 1 ден седмично, да се увеличи значително в сравнение с периода преди пандемията. Отделно проучване на ОИСР на обяви за работа показва значително увеличение на обявите, които предлагаха работа от разстояние по време на ограниченията заради Covid не се е променило, след като те са били премахнати.

„Тези резултати предполагат, че работата от разстояние е тенденция, която ще се запази, особено в страни с висока степен на дигитална готовност,“ казват изследователите.  

Тази огромна по своите размери и изглежда постоянна промяна към работата от разстояние ще има значителен ефект върху структурата на икономиките и ще засегне въпроси от правата на служителите, през производителността до осигуряването на детски грижи. Отделно проучване на ОИСР на обяви за работа показва значително увеличение на обявите, които предлагаха работа от разстояние по време на ограниченията заради Covid не се е променило след като те са били премахнати.

„Тези резултати предполагат, че работата от разстояние е тенденция, която ще се запази, особено в страни с висока степен на дигитална готовност,“ казват изследователите.  

Тази огромна по своите размери и изглежда постоянна промяна към работата от разстояние ще има значителен ефект върху структурата на икономиките и ще засегне въпроси от правата на служителите, през производителността до осигуряването на детски грижи. 

Вижте още:  Плащаме по-малко за храна от средния европеец

За да се адаптират, изследователите анализират резултатите от проучването и казват, че правителствата имат доста задачи. Те трябва да се уверят, че предоставят надеждна връзка с интернет, да определят регулации, за да направят работата от разстояние възможна и да предоставят обучение за тези, които са заплашени да бъдат загърбени от свят, който вече не работи от офис, включително жените и служителите от малки компании. Проучването показва и че служителите трябва да бъдат защитени от прекалено голям обем работа от домвете си, която може да навреди на благосъстоянието и производителността им.

гръцки преводач Добрич

Според участници в проучването идеалното съотношение е 2 или 3 дни работа от дома седмично, за да се балансират ползите като по-малкото време за път и по-малкото източници на разсейване в дома с негативите, като влошената комуникация и липсата на ежедневни  разговори в офиса. 

„Няма съмнение, че опитът, който натрупахме по време на пандемията с работата от разстояние, ще се отрази в огромна степен на компании за следващите няколко години,“ смятат учените.

Още интересни анализи на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Източник: