агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Американските военни крият за въздушни удари, избили десетки цивилни в Сирия

Американските военни прикривали въздушни удари в Сирия през 2019 г., при които загинали 64 жени и деца, възможно военно престъпление, по време на битката срещу „Ислямска държава“. Това съобщи в събота в. „Ню Йорк Таймс“. В информацията се посочва, че Централното командване, което наблюдава въздушните операции, е признало за ударите едва тази седмица и ги е оправдало, предава БГНЕС.

Според информацията двата последователни въздушни удара близо до град Багуз са наредени от класифицирано американско звено за специални операции, натоварено с наземни операции в Сирия. Вестникът съобщи, че Централното командване на САЩ, което наблюдаваше въздушните операции на САЩ в Сирия, е признало ударите за първи път тази седмица и заяви, че те са били оправдани.

seo-blog7

Миналата година Сирия изпревари Афганистан като страната с най-голям брой регистрирани жертви от противопехотни мини и невзривени боепр…

В изявление в събота Централното командване повтори информацията, която даде на вестника, че 80 души са били убити при ударите, включително 16 бойци на Ислямска държава и четирима цивилни. Военните казаха, че не е ясно дали останалите 60 души са цивилни, отчасти защото жените и децата може да са били бойци.

В съботното изявление военните заявиха, че ударите са били „законна самоотбрана“, пропорционални и че „бяха предприети подходящи стъпки, за да се изключи присъствието на цивилни“. “Ние се отвращаваме от загубата на невинен живот и предприемаме всички възможни мерки, за да гf предотвратим. В този случай ние докладвахме и разследвахме ударите според нашите собствени доказателства и поемаме пълната отговорност за непреднамерената загуба на живот”, каза Централното командване.

Вижте още:  В Германия отвори врати първият терминал за втечнен газ

Броят на цивилните сред 60-те загинали не може да бъде определен, тъй като “много въоръжени жени и поне едно въоръжено дете бяха наблюдавани” във видеозаписа на събитията, се казва в съобщението, добавяйки, че по-голямата част от 60-те вероятно са бойци. Централното командване заяви, че ударите са били извършени, докато Сирийските демократични сили (СДС) са били под силен огън и застрашени от преодоляване, но и СДС съобщили, че районът е свободен от цивилни.

Генералният инспектор на министерството на отбраната започнал разследване на инцидента от 18 март 2019 г., но докладът му в крайна сметка беше „лишен“ от всяко споменаване на бомбардировката и задълбочена, независима проверка така и не се проведе, констатира в. „Ню Йорк Таймс“. Вестникът заяви, че публикацията ме се основава на поверителни документи и описания на класифицирани доклади, както и на интервюта с пряко замесени служители.

гръцки преводач Добрич

В понеделник граничната служба на Беларус съобщи, че голяма група мигранти от Близкия Изток и Африка се е отправила към границата на Бе…

Източник: