агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Американците показаха как товаря 155-мм гаубици за Украйна

Министерството на отбраната на САЩ показа как товарят 155-мм гаубици M777 за изпращане в Украйна. В своя профил в Twitter ведомството съобщава, че гаубиците се товарят на самолет C-17 Globemaster III на ВВС на САЩ в резервна авиобаза в Калифорния.

seo-blog7

САЩ и западните страни започнаха да говорят за нова, дългосрочна цел на войната: да бъде отслабена Русия толкова решително на бойното поле, че да не може да атакува отново Украйна.

Международните партньори смятат, че инвазията на Русия в Украйна се е превърнала в изтощителна война без каквото и да било сериозно мирно споразумение.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников призова украинците да се готвят за няколко тежки седмици на военни действия заради подготовката на мащабна офанзива на руските войски в Донбас.

гръцки преводач Добрич

Резников отбеляза, че след срещата на 40 министри на отбраната на съюзническите страни Украйна постепенно ще премине към въоръжението на страните от НАТО.

По-рано руският президент Владимир Путин заявии, че Русия не може да подпише гаранции за сигурност за Украйна, без да реши териториалния въпрос за Крим и Донбас. На среща с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш на дългата маса за преговори Путин заяви още, че разчита на „споразумение с Украйна по дипломатически път“.

Вижте още:  Повече от 40 милиона души по света живеят в съвременно робство

ВИЖТЕ ОЩЕ: Български износ на оръжие за Украйна – откъслечни данни продължават да се трупат

Източник: