агенция гръцки преводи

Актуални новини от България и света | actualnobg.info

Български новини от политиката и бизнеса ⏩ Актуални политически теми на деня ⚡ Спортни новини, Шоу и здравни теми ☛ actualnobg.info

Борисов: С “хартиен локдаун” се опитваме да излъжем туристите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с Националния борд по туризъм, с когото той обсъди строежа на магистрала “Хемус” и предстоящия зимен туристически сезон.

seo-blog7

“Искам да направим една ретроспекция. Колко пречиствателни станции имаше по морето? Милиарди вложихме, преди да дойде “Вера Су”, за да имаме гарантирано море. Навсякъде направихме пречиствателни станции. Същото и по планините. Свършили сме много работа, аз съм се гордял с всичко, което сме направили. Преди Слънчев бряг – километри задръстване. Пътуваше се с часове. Сега туристите като кацнат в Сарафово отиват за 15-20 минути. Четирилентовият път работи перфектно. Всички софиянци карат по “Тракия”. Затова захванахме с ударни темпове “Хемус”. Първо ни трябва “Хемус”, трябва ни Русе – Велико Търново, Видин – Монтана – Враца. Извадихме парите в отделна сметка, за да може да се дострои “Хемус”. На “Тракия” трябва да направим трета лента”, заяви Борисов.

След това бившият премиер отново засегна темата със здравната криза у нас.

“Днес има 166 починали. От понеделник до днес над 750 българи са починали. Всеки ден в Европа излиза брой заразени, брой починали. Това е огромен проблем за зимния туризъм, който се задава. Вие знаете – при лошия Бойко миналата година Банско, Пампорово, Боровец работиха на макс, когато цяла Европа беше затворена. Сега цяла Европа ще работи, а ние сме в тъмночервената зона. Къде ще ходиш? Аз тук ще се пошегувам, но то не е и шега. Ако сравните БВП на държавите в Европа с броя на ваксинираните – има прилика. Колкото си по на запад в Европа, толкова повече ваксинирани, по-голям БВП. Сега, когато навсякъде стадионите са пълни, ние всеки ден, през един хартиен локдаун, мислем да излъжем туристите. Те имат посолства тук, които пишат доклади – в България не са ваксинирани, България е рискова зона”. Ми той туристът ще отиде в Хърватска да кара ски”, обясни още лидерът на ГЕРБ и продължи:

Вижте още:  Изчезнали динозаври срещу роботи - "битка" в парк "Възраждане"

“Това е бич за икономиката. Защо? Защото Радев го е страх да не загуби изборите. Но то ще дойде 14-ти, ще видим какво ще правим после. Днес Кацаров започна да говори с моите думи. Ама защо днес? Можеше преди 3 седмици”.

“Радев ми вика, че не му е до Бойко Борисов. Всеки ден Рашков излиза и говори за “Хемус”. Еми никога няма да бъде построена “Хемус”, допълни бившият премиер.

“Тази седмица сме загубили повече хора, отколкото от катастрофи през цялата година. Това са ужасяващи цифри. Един голям самолет на ден. Има малко време да се увеличат ваксинациите, ако го подкрепят и браншът, и да се спаси туризмът, добави лидерът на ГЕРБ. “За съжаление в цяла Европа правителствата ще кажат да не се ходи в България. Това ни донесоха Радев и Кацаров.”

гръцки преводач Добрич

Борисов заяви, че би подкрепил служебното правителство и президента Радев по въпроси, свързани със здравето на хората.

“Вчера ме обвиниха, че имам банка. Чували ли сте, че имам банка. И аз докато не ми отговорят коя е банката, повече няма да разговарям по никаква тема с тях. Да кажат коя е банката, за да им спретна едно дело. Рашков е богат човек, да си плати”, попита Борисов. “Аз ако имах банка, нямаше да стоя тук. Клевети, клевети, но това мина всякаква граница.”

Източник: